Spørg Bolius

Vi skal renovere - kan der være asbest i støbt gulv fra 1934?

Hej Bolius

Jeg ville høre om der blev brugt asbest i beton /cement gulve fra1934 ? Jeg spørger fordi min kæreste og jeg skal overtage minsvigerfars bungalow fra 1934 hvor han har fortalt at støbegulve erlavet af cement , sand og grus og vand , er der asbest i denne type støbegulv ?

Mvh Linda

Hej Linda

Gulvet fra 1934 kan indeholde asbest - 
Arbejdstilsynet skriver at fx  Magnesit (en blanding af magnesiumoxid og magnesiumklorid tilsat et fyldstof, fx asbest eller sand bruges bl.a. som gulvbelægning) kan indeholde op til 30% asbest og i stort omfang er anvendt som Fugefri, slidstærk gulvbelægning i boliger og fx badeværelser fra omkring 1920 til 1980 - især fra 1930 til 1970.
Asbestholdige materialer inden døre må man ikke selv fjerne,  så hvis i vil fjerne eller på på anden måde bearbejde gulvet skalarbejdet udføres af et godkendt firma, der kender til hvordan man håndterer asbest uden sundhedsrisiko.
Læs mere her: Asbest i boliger

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden