Spørg Bolius

Revner der ikke var nævnt i tilstandsrapport, er blevet værre efter renovering - hvem skal vi kontakte?

Hej Bolius

I 2015 købte jeg et hus, hvor der var nogle få ubetydelige revner i murværket. Det stod ikke beskrevet i tilstandsrapporten.

Halvdelen af huset er i tre forskudte planer og efter renovering af det 2. plan, herunder udgravning af gulv (ca. 80 cm) til indvendig dræn/radondræn, isolering og gulvvarme og understøbning af indvendige vægge pr. 0,5 meter samt en udskiftning af en utæt regnvandsbrønd i hjørnet af huset, er der nu begyndt at komme store revner i muren samt en enkelt revne i soklen.

Der er ingen revner indvendigt i huset. Det vedhæftede billede viser de største revner, men der er flere end det viste.

Jeg er meget i tvivl om, hvad jeg skal gøre, og hvem jeg skal kontakte. Vil en byggeteknisk rapport være en
god idé, og hvem udfører sådan en?

Venlig hilsen

Tina S

Hej Tina

Hvis revnerne og skaderne er kommet efter jeres renovering, så hænger det jo nok med største sandsynlig sammen med det arbejde.

Du beskriver arbejde med understøbninger under vægge. Jeg tillader mig at antage, at der her ikke er tale om gør-det-selv-arbejde, og dermed bør I kunne fremføre disse klager overfor det byggefirma, som har udført arbejdet hos jer.

Mit bedste råd til jer, er at I får hyret jer en byggesagkyndig, gerne en ingeniør eller lign. med forstand på statik og stabilitet af huse (statiker). Denne skal undersøge huset nærmere og forsøge at finde ud af, hvor og hvad problemet er, og herefter rådgive jer til, hvad der skal laves/gøres af udbedringer.

Jeg frygter lidt, at jeres husforsikring ikke vil gå ind i denne sag. Men hvis der er tegnet en entrepriseforsikring, burde I kunne bruge denne her. Men det kommer som sagt an på årsagerne.
Da skaderne ikke var til stede på huset ved overtagelsen, er det ikke en ejerskifteforsikringssag.

Men som sagt, har I haft prof. håndværkere til at lave arbejdet, er det jo dem, der ikke har lavet det godt og sikkert nok, og dermed hænger de umiddelbart på ansvaret for både udbedring og opretning, (måske via deres forsikring).

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden