Med BoligJobordningen kan alle personer over 18 år i en husstand få håndværkerfradrag. Ordningen er fra starten af 2018 gjort permanent og skal bl.a. modvirke sort arbejde samt styrke energiforbedringer og klimatilpasning.

Håndværkerfradraget kaldes også servicefradrag og BoligJobordning og giver dig mulighed for:

 1. Et fradrag på 12.200 kr. pr. person pr år for arbejdsløn til håndværksydelser til udvalgte energiforbedringer og/eller klimatilpasning. 
 2. Et fradrag på op til 6.100 kr. for serviceydelser i hjemmet. Det kan være rengøring, børnepasning eller havearbejde.

I alt kan der altså årligt fradrages for 18.300 kroner pr. person i 2019. Beløbet bliver lidt højere i 2020. Se hvilke ydelser, der giver fradrag, i linket i bunden. Se også de krav du skal leve op til for at kunne benytte håndværkerfradraget.

Du skal selv indberette dine udgifter til SKAT for at få fradraget. Det skal gøres senest 1. maj i det efterfølgende år af, hvornår du vil benytte fradraget.

Hvornår skal jeg senest indberette mine udgifter?

Tidspunktet for betaling af arbejdet afgør, hvilket år du kan gøre brug af fradraget. Du skal betale din regning senest to måneder efter nytår, hvis du skal bruge fradraget for det forgange år.

Det betyder, at har du fået udført arbejde i 2019 og ønsker at benytte fradraget det år, skal du have betalt regningen senest ved udgangen af februar 2020, ellers gælder fradraget for 2020.

Sådan indberetter du dine udgifter til SKAT

Du skal indberette fradraget i TastSelv hos SKAT senest 1. maj 2020 for at det gælder for 2019.

 1. Log på TastSelv Borger med enten Nem-ID eller TastSelv-kode.
 2. Klik på punktet Indberet servicefradrag (håndværkerfradrag) i menuen i venstre side.
 3. Vælg den type bolig, hvor du har fået udført atbejdet
 4. Vælg typen af arbejde, du har fået udført.
 5. Indtast CVR-nummeret på den virksomhed, der har udført arbejdet, eller CPR-nummer, hvis der er tale om en privatperson. Vær opmærksom på, at alt vedligeholdelsesarbejde skal være udført af en momsregistreret virksomhed, hvis det skal være fradragsberettiget.
 6. Indtast udgiften til arbejdsløn. Bemærk, at du skal oplyse beløbet uden moms, da systemet selv beregner momsen.
 7. Indtast betalingsdato.
 8. Læs betingelserne for fradrag, og markér, at du opfylder dem.
 9. Tryk dig videre til næste side, hvor du skal tjekke og godkende, at oplysningerne er korrekte.
 10. Når du har godkendt, kommer du til en oversigt over dine indberetninger. Denne side vil komme frem som startside, hvis du i fremtiden laver nye indberetninger. Du kan her få vist og rette i de enkelte indberetninger.
 11. Forlad systemet ved at trykke på Afslut, eller tryk på Ny indberetning, hvis du skal indtaste flere betalinger.

SKAT overfører automatisk de indtastede oplysninger som et fradrag på din årsopgørelse.

Hvis du skal have hjælp til at bruge TastSelv, kan du ringe til SKAT på telefon 72 22 18 18 og få hjælp til indtastningen.

Hvor længe skal jeg gemme kvitteringer?

Husk at gemme kvitteringer for håndværk og serviceydelser. De skal ikke sendes til SKAT, men SKAT kan kan bede om dokumentation for arbejdet og for, at du har betalt regningen. Det har SKAT ret til at gøre i op til fire år, efter du har fået udført arbejdet.

Dokumentationen hjælper også på SKAT.dk, når du i TastSelv skal indtaste CVR-nummeret på den virksomhed, som har udført arbejdet for dig.

Sådan indberetter andre dit håndværkerfradrag for dig

Du kan autorisere andre til at indberette dit servicefradrag for dig. Det gør du i TastSelv under Profiloplysninger. Tryk på fanen Autorisation af rådgivere/andre.

Kan jeg få fradrag fra tidligere år?

Har du fået udført service- eller vedligeholdelsesarbejde på din helårsbolig i 2012, 2013, 2014 og 2015, kan du stadig nå at indberette det og gøre brug af dit fradrag.

I 2016 afløste en ny BoligJobordning den gamle, og derfor kan du ikke få fradrag efter den gamle ordning for arbejde, der er udført efter den 31. december 2015, samt arbejde der er betalt den 1. marts 2016 eller senere. I 2016, 2017 og 2018 er BoligJobordningens regler og satser lidt anderledes.

Hvad synes du om Husets Kalender?

Vi arbejder løbende på at gøre Husets Kalender bedre, så du som bruger får endnu mere ud af appen. I den forbindelse vil vi bede dig om at svare på dette korte spørgeskema.

På forhånd tak

Deltag i undersøgelsen