En emhætte kræver normalt ikke anden pasning end regelmæssig rensning af filteret. Men hvis din emhætte eller emfang pludselig ikke vil tænde – eller bare ikke suger optimalt, er det en god idé at være opmærksom på følgende:

1. Hvis emhætten slet ikke virker, skal du tjekke eltavlen

Nogle gange kan det handle om, at strømmen er gået – derfor er det en god idé at tjekke eltavlen og se, om alt er som det skal være:

  • Det er vigtigt, at HPFI/HFI-relæet er slået til. Hvis HPFI/HFI-relæet er slået fra, skal du slå det til igen ved at vippe kontakten op.
  •  Er der sprunget en sikring, skal den skiftes. Du kan se, at en sikring er sprunget ved, at den lille farvede skive i enden af sikringen er faldet ud. Ofte er den rød.

2. Hvis emhætten ikke suger ordentligt, bør du tjekke filteret

Hvis du steger meget, sætter der sig hurtigt meget fedt i filteret, og det skal renses ofte.

3. Tjek også udsugningskanalens munding

Grunden til at din emhætte ikke suger ordentligt kan også handle om, at selve udsugningskanalen er stoppet eller skadet. Hvis du kan komme til det, er det en god idé at undersøge udsugningskanalens udmunding.

I udmundingen i fx ydervæggen er der typisk en rist eller lignende, som kan være snasket helt til. Har du mulighed for at komme på taget, kan du tjekke, om der er fri passage ved taghætten, hvor emhættens luft kommer ud.

4. Hvis det ikke hjælper, bør du tilkalde en reparatør

Hvis emhætten ikke virker, selvom der er strøm på, kan der være tale om en kortslutning eller et andet problem – og så skal du tilkalde en reparatør. Det samme bør du gøre, hvis emhætten fortsat ikke suger ordentligt, selvom du har renset filteret og tjekket udsugningskanalen.