Det er en god idé at vaske dit badeforhæng jævnligt, så du undgår, at det bliver jordslået eller stift af kalk og sæberester. 

Video: Sådan slipper du af med kalk på badeforhænget

Rengøringsekspert, Fru Grøn, guider dig i videoen herunder til, hvordan du kan fjerne kalk på badeforhænget. 

Er badeforhænget blevet stift, kan det lægges i blød et par timer med en liter varmt vand og en dl eddikesyre. Du kan også bruge almindelig eddike, men det er dyrere og indeholder sukkerstoffer. 

Du kan også vaske badeforhænget i vaskemaskinen sammen med håndklæder, der også er lidt stive af kalkophobninger. Kom en-to dl citronsyre i tromlen og kør et 30 graders program uden sæbe. 

Efter syrevasken vaskes det med almindeligt vaskemiddel, evt. kun halv dosering. Badeforhænget og håndklæderne er nu bløde igen, og fordelen er, at varmeelementerne i vaskemaskinen også er blevet afkalket.

Flere kilder på nettet anbefaler at vaske badeforhæng i vaskemaskine med halv sæbedosering + en dl eddike, men det anbefaler Fru Grøn ikke: 

– Da sæben er basisk (pH = 10) og eddiken sur (pH =3), giver det en neutral opløsning. Andre foreslår at anvende salt, men det vil jeg heller ikke anbefale, da der skal syre til at opløse kalk og sæberester, lyder det fra Fru Grøn.