Det er en god idé at vaske dit badeforhæng jævnligt, så du undgår, at det bliver jordslået eller stift af kalk og sæberester. 

Video: Sådan slipper du af med kalk på din badeforhæng

Rengøringsekspert, Fru Grøn, guider dig i videoen herunder til, hvordan du kan fjerne kalk på badeforhænget. 

Afkalkning og rengøring af bruseforhæng - sådan gør du

Er badeforhænget blevet stift og beskidt af kalk og sæberester, kan det lægges i blød i fx en balje eller i håndvasken et par timer med 1 liter varmt vand og 1 dl eddikesyre. Stil baljen udenfor, så undgår du dårligt lugt. Du kan også bruge almindelig eddike, men det er dyrere og indeholder sukkerstoffer.

Du kan også vaske badeforhænget i vaskemaskinen sammen med håndklæder, der også er lidt stive af kalkophobninger. Kom 1-2 dl citronsyre i tromlen og kør et 30 graders program uden sæbe.

Efter syrevasken vaskes det med almindeligt vaskemiddel, evt. kun halv dosering. Badeforhænget og håndklæderne er nu bløde igen, og fordelen er, at varmeelementerne i vaskemaskinen også er blevet afkalket.

Kan man vaske badeforhæng med eddike eller salt?

Flere kilder på nettet anbefaler at vaske badeforhæng i vaskemaskine med halv sæbedosering og 1 dl eddike. Men da sæben er basisk (pH = 10) og eddiken sur (pH =3), giver det en neutral opløsning, og virker altså ikke godt nok.

Andre mener, at man kan tilsætte salt, men det er heller ikke et effektivt 'middel', da der skal syre til at opløse kalk og sæberester..