Et plantebord er for mange uundværligt, når der skal laves havearbejde. Og heldigvis kan du få et nemt og billigt. Læs herunder to guides til et nyt plantebord:

  • Enkelt plantebord af strygebræt.
  • "Rigtigt" plantebord af træ.

Hvad skal du bruge et plantebord til?

Plantebordet er et praktisk alternativ til køkkenvasken, når du skal forspire frø til køkkenhaven, ompotte stueplanterne eller plante de nye forårsblomster i krukker.

Plantebord af strygebræt - gør-det-selv

Har du et gammelt strygebræt, der står på grænsen til at blive smidt ud, fordi betræk og skum er blevet slidt og hullet?

Så lad endelig være med at kassere det. Stellet kan nemlig blive dit nye, fleksible plantebord, der kan stilles op på din yndlingsplet i haven og nemt fjernes igen, når du er færdig. Det kan tåle jord og fugt og er nemt at rengøre med en klud efter brug.

Sådan gør du

  1. Fjern stof og skum fra strygebrættet.
  2. Slå strygebrættet op i din have, lige hvor du foretrækker det - stil dine potter op og plant løs!
  3. Slå plantebordet sammen, når du er færdig, og stil det ind i skuret eller drivhuset, hvor det næsten ikke fylder noget.

Flyt plantebordet rundt alt efter vejret

Det smarte ved dit fleksible plantebord er bl.a., at du kan stille det op i drivhuset, når de tidlige forårsdagen stadig er kolde, men du gerne vil ud og plante forårsblomster i krukker og forspire frø.

Og når solen varmer, kan du stille det ud på græsplænen eller terrassen og nyde det dejlige vejr.

Lav et rigtigt plantebord

Du kan også vælge at lave et lidt mere holdbart og "rigtigt" plantebord. Bordet er handy og og mere praktiske end den nemme løsning. Plantebordet kræver brug af værktøj, men kan laves af de fleste hobbyhåndværkere. 

Se guiden herunder, hvordan du bygger plantebordet. Du kan sagtens justere udseendet med andre farver og/eller dekorationer.

Brug af plantebord udendørs

Plantebordet - eller havebordet - er selvsagt oplagt at bruge udendørs. Sørg derfor for at lave et simpelt bord, du kan flytte og gemme for dårligt vejr, eller lave et mere grundigt og holdbart, der kan holde til skiftende vejr og forskelligt typer af havearbejde.