Cykelelskere og flere danske kommuner har haft gang i Tour de France-planerne i månedsvis. Men du kan også nå at komme med på hyldest-turen, selv med få remedier. 

De fleste har nok zappet forbi Tour de France på tv de tidligere år og set alverdens franske landmænd bruge traktorer, dyr eller halmballer som rekvisitter til at hylde løbet. Den skala behøver du ikke at tage i brug for at kunne blive set af ryttere, tilskuere eller tv-seere verden over. 

Uanset om du bor i en lejlighed eller et hus langs ruten, er det nemmeste og mest oplagte at tage boligens facader i brug. 

Det kan du gøre på huset

Brug en tørresnor. Hæng tørresnoren mellem to vinduer på din facade, to træer eller plankeværket. Her kan du så hænge trøjer i Tour-farverne, et banner eller andre dekorationer op.

Sådan køres Tour de France i Danmark

1. juli: 1. etape er enkeltstart gennem København – 13 km.
2. juli: 2. etape køres fra Roskilde til Nyborg – 202 km.
3. juli: 3. etape køres fra Vejle til Sønderborg – 182 km.

Brug de flade tage. Har du et hus, skur eller carport med fladt, fast tag, kan du også bruge det til udsmykning.

Husk at fastgøre eventuelle bannere, da det ofte blæser i Danmark.
Brug vinduerne indvendigt. Har du store glaspartier, kan du også sætte farvet stof op indvendigt, klistre et banner op eller skrive et budskab på pap.

Den nemmeste løsning. Sæt dit banner eller trøje i klemme i vinduet, så det vender mod løbet.

… og i haven

Lav en hilsen i græsset. Lad græsset gro fra nu og frem til juli, hvor løbet køres, undtagen de dele af plænen, der er bogstaver eller symboler. Herved vil græsset stå højt, mens de klippede arealer fremhæves og er synlige fra luften.

Læg tæpper ud. Du kan også bruge tæpper eller fx gamle lagner farvet i turens farver og fordele dem rundtom i haven.

Brug fliserne. Du kan også bruge dine flisearealer til dit budskab. Brug kridt eller gademaling, som let kan fjernes med vand og børste.

Den nemmeste løsning. Smid en gul dug på havebordet eller hen over dine buske, et gult flag i flagstangen, og lad de gule mælkebøtter gro.

Danske Tour de France-tiltag:

  • I Vejle strikker de på livet løs med små klude med gult garn, der til sidst sys sammen til en stor Tour de France-trøje.
  • Odsherred huser de tre bakkespurter på 2. etape og vil derfor ikke være gul, men klædt i rød/hvide prikker, der symboliserer bjergtrøjen.
  • I Holbæk er stribevis af cykler blevet malet gule og præger gadebilledet, mens en fem meter høj cykel er parkeret foran sportsbyen.
  • På Tuse Næs bliver mennesker i bevægelse brugt til at skrive netop Tuse Næs og til sidst et æble, som området er kendt for.