Sten der tilter, og områder der synker. Sådan ser en lang række stenterrasser eller indkørsler ud.

Vand, myrer og mosegrise er nogle af synderne, når fliserne kommer på afveje, og der opstår en lunke, eller belægningen bliver ujævn.

Få plan terrasse eller indkørsel igen

For at få et plant resultat igen skal alle fliserne op, men du behøver ikke lægge hele terrassen eller indkørslen om. I videoen herunder kan du se, hvordan du kan korrigere fliserne i et mindre område af terrassen - du kan bruge samme metode, hvis du har skæve fliser i indkørslen. 

At rette de skæve stenfliser kræver en vis portion håndværkersnilde, tid og materialer/værktøj. Har du ikke dette, kan det anbefales at få en professionel til at udføre resultatet. Hvis du vælger at udføre det selv, så husk ordentlig sikkerhedsudstyr, fx støvmaske.

Se videoen 'Sådan retter du skæve fliser på terrassen'

Guide: Ret skæve fliser

  1. Tag de skæve fliser op. Brug en murhammer til at løsne den første fliser. Er det umuligt at tage en flise op midt i terrassen, må du arbejde dig ind fra den nærmeste kant.
  2. Tjek med et vaterpas at de blivende fliser er vandrette, så du har en jævn kant at arbejde ud fra.
  3. Supplér op med nyt grus.
  4. Brug en pladevibrator eller en stamper til at trykke gruset på plads, så du får et stabilt underlag.
  5. Brug en murerske til at finjustere gruset, når du lægger stenene tilbage på plads. Brug en planke eller vaterpas til at tjekke niveauet for stenene. De må gerne ligge en anelse højere end de gamle sten, da de synker en smule, når underlaget sætter sig.
  6. Sørg for at lægge stenene helt tæt, da det ellers kan blive svært at få dem tilbage på plads. Brug evt. en hammer til at banke dem på plads.
  7. Er det umuligt at få alle sten tilbage på plads, kan du snyde lidt, og skære en kant af en flise med en vinkelsliber.

Podcast: Mig og min have

Episode 2: Stenbelægning i have og indkørsel

Dette afsnit af ‘Mig og min have’ handler om sten. Sandsten for at være mere præcis. Derfor er Jesper og Andreas taget til Sandstone lige udenfor Sorø, som laver sandstensløsninger til haven, terrassen og indkørslen. Der kan være mange gode grunde til at vælge en sandsten i stedet for beton. Ikke mindst fordi det er en mere bæredygtig løsning, hvis man vil have sten i haven. Lyt med og lær alt om, hvordan du selv kommer igang med at lægge sten i haven.

Hør alle afsnit samt få de nyeste via Apple Podcasts eller TuneIn.

Alle afsnit