Skal toiletbørsten rengøres?

Skal du rengøre toiletbørsten, smide den ud og købe en ny, eller kan du bare bruge den igen og igen, som den er? Hvis du anskaffer en god toiletbørste og behandler den godt, er det ikke nødvendigt at hverken rengøre den eller at kassere den i utide.

Hvad er en god toiletbørste?

Det er en god ide at købe en toiletbørste, hvor selve børsten hænger på holderen, så den ikke kommer ned i det vand, der ligger i beholderen. For at undgå lugt og bakterievækst er det vigtigt, at børsten tørrer, hver gang den har været i brug. 

Flere modeller har også en skål til opsamling af vandet. Den skal du huske at tømme med mellemrum. Hvis du sørger for at skylle børsten i toiletkummen, og den hænges op, er det fint nok rent hygiejnisk. Toiletrengøringsmidlet rengør også børsten.

En anden god idé at finde en model, der kan hænges op på væggen i badeværelset. Det er en stor fordel, når gulvet skal rengøres.

Bor du i et område med meget kalk og evt. okker i vandet, er det en god ide at anskaffe en dobbeltbørste med rensebørste til skyllekanten.

Skal jeg desinficere?

På nettet anbefales det flere steder, at du desinficerer toiletbørsten med kogende vand, med klor eller Rodalon. Og flere fabrikanter forsøger at sælge forskellige antibakterielle kemikalier. som dræber bakterier, når du rengør toilettet. 

Men hvis din familie er sund og rask, er det ikke nødvendigt at desinficere med specialkemikalier i hjemmet. I stedet skal du skrubbe med børsten dagligt og bruge et miljømærket toiletrengøringsmiddel ugentligt. 

En hypotese inden for hygiejne lyder desuden, at de fleste bakterier i en sund og rask familie er gode bakterier, som er en forudsætning for vores sundhed. 

Toiletrengøringsmiddel til toiletbørsten

Hvis din toiletbørste trænger til at blive renset, kan du prøve at hælde lidt toiletrengøringsmiddel på børsten.

Brug børsten hver dag

Hvis du bruger børsten dagligt, vil kalk og smuds ikke hobe sig op på både børste og toilet, og det vil også være med til at holde børsten ren.

Når du bruger en børste fjernes skidtet ved mekanisk bearbejdning, og du behøver ikke at anvende så meget rengøringsmiddel. 

Så det er en god idé at lære børnene at bruge toiletbørsten ved alle skyl. Det fjerner bakterier og holder kalken nede og minimerer kemikalieforbruget.

Skal jeg købe en ny smart model?

På nettet udbydes masser af toiletbørster i forskellige design, og priserne svinger fra 10 kr. til over 2.000kr.

Det er ikke en god idé at købe en toiletbørste med konserveringsstoffer og parfume. Det er ofte dyrt, og der er overflødigt at bruge rengøringskemikalier. I stedet anbefales det at anvende miljømærkede toiletrengøringsmidler.