Flere vælger i dag en flagstang af glasfiber frem for traditionelt træ, når de vil have mulighed for at hejse flaget i haven. Det kan være, fordi flagstangen af glasfiber er lettere at vedligeholde.

Men hvordan skal du overhovedet vedligeholde din flagstang, så den bliver ved med at være pæn og ren? Det kommer an på, om du vælger den ene eller den anden model.

Sådan vedligeholder du en flagstang af glasfiber

For at vedligeholde din flagstang skal du tage den ned og vaske den med bilshampoo og voks én gang om året. Ellers kan den blive gråskimlet og grim at kigge på.

Den kan altså blive snavset og trænge til rengøring, men ellers er den vedligeholdelsesfri, idet du aldrig skal slibe eller male den.

Husk, når du tager flagstangen ned, at du skal have hjælp fra mindst én anden. Der skal være én til at tage imod flagstangen, når du sænker den. Det samme gør sig gældende, når du skal rejse den efter at have rengjort og malet flagstangen.

Sådan vedligeholder du en flagstang af træ

Det skal du til gengæld med en flagstang af træ. Ligesom med flagstangen af glasfiber skal du tage flagstangen af træ ned én gang om året og give den en omgang med bilshampoo og voks. Samtidig skal du tjekke, om den trænger til at blive malet.

  • Tjek, om der er revner, hvor der kan trænge vand ind. Er der det, skal du have malerpenslen frem.
  • Tjek, om malingen skaller af, og om flagstangen er grim og flosset. Når du hejser flaget i en beskidt og flosset flagstang, risikerer du at svine flaget til, og at flaget får fat i en træsplint og dermed bliver ødelagt.

Husk også med glasfiberflagstangen, at du skal have hjælp til både at lægge den ned og til at rejse den igen, når du har rengjort den.

Flagstangsvasker

Vil du helt undgå at tage flagstangen ned, kan du også købe en flagstangsvasker fra Danomast. Den koster 269,95 kr. (2020-pris). Den monteres til en vandslange eller en 5 liters tryksprøjte. Herefter monterer du den til flagstangslinen og kører den op og ned af flagstangen ved hjælp af linen.

'Flagstangsvasker fra DanoMast'