Spørg Bolius

sandblæsning og pudsning

Vi har lige købt en muremester villa. som er pudset og malet med en ikke så køn gul farve. vi har fået et tilbud fra en mure. han siger vi burde sandblæse det også vil han komme til foråret og pudse det op.

nu lyder mit spørgsmål så. Vil det være dumt af os at få det sandblæst nu, når der kommer til at gå et lille halvt år før vi kan få det pudset?

Stefan K.

Hej Stefan K.

Det skader absolut ikke at sandblæse overfladerne nu, og vente til foråret med pudsearbejdet.

Hverken murværk eller fuger tager skade af en vinter. Sandblæsningen vil åbne overfladerne, så murværket frit kan ånde. Murværket vil derimod også kunne optage noget fugt, men det er ingen skade til, da fugten hurtigt vil forsvinde igen.

Det er ofte en fordel rent økonomisk, at sandblæse i god tid inden man pudser, da en sandblæsning kan forårsage ødelagte mursten, og fuger.

Murermesteren kan derfor ret tideligt give et tilbud på reparationer, som eks. at alle fuger skal fuges op på ny, og nogle mursten skal udskiftes, eller områder som har været pudset, har gemt på nogle ikke brugbare byggematerialer, som skal udskiftes. 

Dette skal naturligvis udbedres inden en ny pudset overflade kan genopbygges, men det giver lidt mere tid til alle, dels at beskrive og lave et fuldstændigt færdigt tilbud, samt for Jer, at spare måske lidt flere penge sammen, til et godt resultat.

Husk på at en pudset overflade skal kunne "ånde" fra inderst til yderst.

Det er det mest sunde for alle...

Held og lykke... :-)

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Mikkel Storgaard, murermester

Aktuelt på forsiden