Spørg Bolius

Skal vi male eller pudse den murede facade - hvad er bedst?

Kære Bolius

Vi har købt et rødt murstenshus fra 1960'erne, hvor den tidligere ejer har lavet en tilbygning i 2019, som er opført i gule mursten.
Tilbygningen er opført med henblik på at pudse husets facade, så den står ensartet. Dvs. fugningen på den gule murstens-facade er ikke udført særligt pænt.
Vi kunne imidlertid godt tænke os at bevare murstens-looket og overvejer enten at male facaden (direkte på mursten) eller at vandskure facaden. Hvad er fordele og ulemper ved henholdsvis maling vs. en vandskuret facade (ift. fx fremtidig vedligeholdelse, holdbarhed, beskyttelse af mursten osv.).
Er der en metode, der anbefales frem for en anden?

Vh. Line P

Hej Line P

Der er stor forskel på en filtsning/vandskuring af en murstensmur og maling af det samme.

De to væsentligste forskelle er, at filtsning/vandskuring giver en meget diffusionsåben overflade. Mandlig af murstenene bliver lidt mere tæt.

Har du først malet dine bmursten, kan du ikke fjerne det igen. Den mulighed finde med en filtsning eller vandskuring.

Jeg ville altid anbefale filtsning eller vandskuring.

I kunne evt få om fuget tilbygningen, hvis i vil have facaderne til at fremstå i blank mur

Jeg kan anbefale dig at læse denne artikel: Pudsning af murede facader - godt eller skidt?  Hvor der også står en del om filtsning, vandskuring og sækkeskuring

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden