Spørg Bolius

Skadet murværk på nyt hus, byggefirma konkurs - hvem skal betale?

Hej.

Jeg har fået en skade på mit hus i fredags - kom hjem efter arbejde og så sprængte mursten på terrassen - fra overliggeren over terassedøren (se foto). Vi byggede huset i 2011 og har ikke haft nogle skader på huset tidligere. Byggefirmaet gik konkurs efter 1 års gennemgang og vi har ikke haft nogle skader eller problemer med huset før nu. Vi har desværre ikke været opmærksomme på at vi selv skulle sørge for en 5 års gennemgang. Kan det betyde at byggeskadeforsikringen ikke vil dække den nye skade?

mvh Gitte


Hej med jer

Det der burde være en skade som den lovpligtige byggeskadeforsikring dækker. I skal derfor skynde jer, at få meldt skaden til forsikringsselskabet.

De skal så både have undersøgt og klarlagt årsagen til skaden, (som der ikke er skjulte og bagvedliggende skader) og så skal de have udskiftet det overligger-tegl, (ståltegl).

Årsagen til disse skader er altid fugt. Der kan nemt trænge fugt ind, hvis lange ståltegl er underdimensioneret, således at der er revner over. De er ikke altid til at se, men der kan sagtens komme vand ind. Især på syd- og vestvendte facader hvor slagregn rammer hårdt.

Desuden er afdækningen øverst på murværket meget lille. Disse afdækninger skal gå noget længere ned over murværket, ellers kan vandet trænge ind helt deroppe, og nu ligge i bagmuren og opfugte murværket. Det er svært at se på billedet, men det kunne godt se ud til, at murværket er skadet over vinduet også, (porøse, frostplaget fuger).

Byggeskadeforsikringer kan være svære at danse med, så måske skal I også have advokat og en byggesagkyndig ind over sagen. Ikke desto mindre ønsker jeg jer held og lykke med det.

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden