Spørg Bolius

Skal bygge nyt - hvilke rør skal vi vælge for at få sundt og godt drikkevand?

Hej Bolius

Vi skal bygge et nyt hus og går meget op i rent og sundt drikkevand. Vi har læst kobberrør ikke bør anbefales. Vi har ønsket rustfrie rør. Men byggefirmaet anbefaler det ikke da de siger rødgods eller fittings vil erodere og det passer ikke til. De alu- pex, men er det smart, da det er plastic, det afgiver vel også "stoffer" ligesom kobber ?

håber på et kvikt svar

vh Jesper C

Hej Jesper

Det er godt at høre at I går op i rent drikkevand.

Men om det lige er rørene I skal bekymre jer om, ved jeg nu ikke. Husk på at vandet har været en meget lang tur omkring i vandværkets egne rør først, inklusiv dem ude i vejen. Så om I - “på vandets sidste rejse” - vælger det ene eller det andet, betyder nok ikke det store. 

Alle rør bør kunne bruges. Men gå efter den type rør som er VA-godkendt, (hvis I kan finde dem).

Læs mere om VA-godkendelsen her: ETA Damnark godkendelser

Se listen over godkendte rør her: VA Godkendelser

Held og lykke med det.

Ps. Er I bekymret for vandkvaliteten, er det nok bedre at I sætter jer ind i vandkvaliteten hos de enkelte vandværk, og bygger et hus hvor der er det bedste drikkevand.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden