Spørg Bolius

Skal de revnede fuger udskiftes hurtigst muligt?

Hej Bolius

Jeg bor i en andelsforening, hvor bygningerne nu er ca. 25 år gamle, og der viser sig revner i fugerne omkring vinduer og døre - se vedhæftede billede.
Det er især på bygningernes sydside og på den nederste halvdel af vinduerne - formentlig fordi det er der fugerne bliver mest ramt af solens stråler.

Mit spørgsmål er nu: "Er sådanne revner kritiske så en udskiftning af fugerne snarest bør foretages?"

Med venlig hilsen Svend-Aage H

Hej Svend-Aage

Nedslidte og revnede fuger kan medføre, at der kan trænge fugt ind, som kan opfugte den bagvedliggende konstruktion. Og det uanset om det er silikonefuger, som jeres, eller mørtelfuger.

Hvis fugerne har siddet der i ca. 25 år, er det uden tvivl en god idé at få dem udskiftet. I bør dog få alle fuger efterset og eventuelt udskiftet også. Selvom de ikke er revnede i overfladen, kan de sagtens være udtørrede og nedslidte. Og det kan resultere i at fugt kan trænge ind bag ved.

Læs også: Skift fuger ved vinduer og døre 

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden