Spørg Bolius

Skal der være brønddæksel på?

Hej. Jeg har fået lagt nye fliser over kloaken. Forleden opdagede jeg, at de ikke har lagt nyt brønddæksel på, men kun en flise over. Er det lovligt? Jeg er bekymret for, hvor meget sand, der kommer ned i den.

Mvh Mona

Skal der være brønddæksel på?

Hej Mona,

Så længe hullet er dækket til forsvarligt er der ikke nogen lovgivning omkring dæksler. Men et dæksel kan også være en betonflise, dæksler kan fås i mange forskellige variationer, hvor det mest kendte nok er det i jern.

Men det er rigtig upraktisk ikke at have brønddækslet markeret eller synligt, da man kan glemme hvor brønden er, og når man så har behov for at komme ned i brønden, ja så skal man først bruge tid på at finde den.

Jeg vil anbefale dig lige at tjekke med den entreprenør som har udført jeres nye belægning, om det er et brønddæksel i beton han har lagt, for i så fald er alt godt. Hvis ikke skal der naturligvis lægges et dæksel på som ligger tæt. Både på grund af sikkerhed, men også for at minimere sand og jord i brønden og for at sikre at rotterne bliver nede i kloakken.

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Jeanette Standly Mikkelsen, bygningskonstruktør

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden