Spørg Bolius

Udbedring af gulvafløb med blotlagt beton

Hej

Et gulvafløb har blotlagt beton imellem afløbsskål og gulvrist. Det vil give en K3 i en tilstandsrapport.

Jeg har fundet et firma, som udbedrer problemet. Firmaet hedder Remaljeringsselskabet.

Men de fortæller, at de har oplevet, at det er op til hver enkelt sagkyndig, at skønne om produktet er godt nok.

Kan det passe? De sagkyndige har vel fælles regler for hvad der er OK?

Hej Tom K.

Nej det lyder umiddelbart ikke rigtigt, der er klare regler for hvordan der skal vandtætnes omkring et gulvafløb.
 
Frem til 1974 var det eneste krav til afløb at de skulle være tætte,  men fra 1974 har den løsning ikke været lovlig, og i dag skal afløbsmateriel være VA-godkendt. 

Det er muligt at der findes enkelte godkendte produkter til overfladebehandling af betonkanten mellem afløbsskål og afløbsrist, men løsningen kræver at der gives dispensation af den aktuelle byggemyndighed. Som det umiddelbart ser ud på firmaets hjemmeside er det en svensk godkendelse de har,  så du må forhøre dig i byggesagsafdelingen i din kommune og høre om de vil give dispensation. 

Hvis badeværelset er opført FØR 1974 kan løsningen, hvis den er tæt, være lovlig, ellers ikke med mindre der er givet dispensation.

Hvis badeværelset er udført EFTER 1974 bør gulvafløbet skiftes ud så det opfylder kravene i SBI anvisning 200 Vådrum (kan lånes på biblioteket), for at det ikke bliver en K3 i tilstandsrapporten, med mindre der som sagt er givet dispensation.

Læs mere her: Beton i gulvafløb
Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden