Spørg Bolius

Skal vi bare acceptere entreprenørens forklaring på den store farveforskel i murværket?

Kære Bolius,

Vi skal overtage nyt hus pr. 17-01-2022. Jeg har gjort bygherre opmærksom på, at jeg ikke er tilfreds med murværket i det, det er meget uens...

Der er tale om et to plans byggeri (rækkehusprojekt med i alt 23 huse), og merarbejdet er lavet i etaper, hvor den midtereste etape ser MEGET dårlig ud. Iflg. bygherre er der ikke noget at gøre ved det, sådan er det, når man bygger om vinteren... og mener at vi kan tage snakken ved et års eftersyn.

Men vi har været svært ved at acceptere dette arbejde. Jeg kunne godt tænke mig at få jeres vurdering ud fra billederne, om I synes arbejdet er udført kvalitetetmæssigt korrekt + mener I, at jeg overreagerer, og jeg skal vente og se tiden an, og så håbe på, at overfladen bliver mere ens?

Mvh. Martin G

Hej Martin

Tak for den, så har jeg hørt det med.

Det er selvfølgelig ikke i orden med slags farveforskelle.

Vinterbyggeri kan være en forklaring, med udsat vejr og dårlig afdækning, frost osv. Men det er ikke en holdbar undskyldning.

Jeg skal ikke lige kunne sige, hvad der er gået galt her. Men der er tydeligvis sket en væsentlig ændring i enten udførelsen, brug af en anden mørtel eller andet fra den ene dag til den anden.

Jeg har svært ved at forestille mig, at den farveforskel nogensinde skulle kunne udjævne sig. Så konklusionen er kortfattet og hård: Det murværk må laves om. Og det er hundrede gange nemmere, bedre og billigere, at de gør det nu, og ikke senere, når først huset står færdigt.

Held og lykke med det.

Nægter byggefirmaet at udbedre det, må du klage og evt. få udtaget syn og skøn.

Læs mere: Syn og skøn

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden