Spørg Bolius

Skal vi lade køberne få nøgle huset inden den aftalte overtagelses dato?

Hej Bolius

Vi har solgt vores fars hus og aftalt en overtagelsesdato tre måneder fremme.

Nu ønsker køber imidlertid ret til at disponere over huset allerede en måned tidligere, fordi de ønsker at gøre huset indflytningsklart inden overtagelsesdagen. Bl.a. har de planer om at rive to vægge ned og dermed gøre både køkken og bad større. Sikkert en udmærket plan, men det gør os som sælgere utrygge at de har til hensigt at starte ombygningen inden vi officielt har overdraget huset til dem. Det er jo ikke til at vide hvilke problemer der kan opstå, når man begynder at pille ved et hus som er bygget i 1955 - og det uanset hvor godt huset i øvrigt er bygget.

Fordi der er de planer i spil, overvejer vi at afvise købers ret pågående krav om dispositionsret, og vente med at overdrage husets nøgle til den aftalte overtagelsesdag. Vi er ganske enkelt bange for risikoen for at blive afkrævet økonomisk kompensation, hvis købers nedrivningsprojekt skaber problemer.

Hvad vil Bolius råde os til at gøre for at sikre os?

På forhånd tak for jeres svar :)

Venlig hilsen

Lone H

Hej Lone

I gør klogt i at vente med at overdrage huset til den dato , der er aftalt.

Jeg antager at de forskellige forsikringer også er gældende fra det først aftalte tidspunkt for overtagelse.

Hvis de nye ejere overtager før tid, kan det være jeres forsikring, der skal erstatte, hvis der sker skade på boligen. Så jeg vil kraftigt åde jer til at vente med overtagelsesdagen til den dato, hvor forsikringen overgår til den nye ejer. Hvis de nye ejere meget gerne vil overtage før tid, kan i måske få ændret på jeres forsikringspolice så datoen her bliver den samme som en evt. ny overtagelsesdato.

Foruden forsikring er der også et spørgsmål om forbrug, i betaler formodentlig forbruget på el, varme og vand indtil overtagelsesdatoen. Såfremt overtagelse sker tidligere er det jo ikke jer der skal betale for disse udgifter, det bør jo være den nye ejer, som også har forbruget. .

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden