Spørg Bolius

Skimmelsvamp på væggen – hvad gør vi, når vi har børn i hjemmet?

Hej Bolius

Efter at have fjernet ting stående op ad en kold indervæg, er der fundet fugt/skimmel. Dette har vi forsøgt at fjerne med Rodalon og derefter sprøjtet med Protox (skal der tages forbehold ved benyttelse i køkken?).

Hvilke andre forbehold skal foretages ved fund af skimmel med børn i hjemmet? Svampen er på ydrevægge, som ikke ligger op til andre rum.

Marlene H

Hej Marlene H

Tak for dit spørgsmål.

Årsagen til, der kommer skimmel, er, at der er fugt, som er en af de 3 ting, der skal til for, at skimmel vokser (de 2 andre er ilt og ”mad”/organisk materiale, begge ting som findes overalt).

I skal naturligvis holde øje med, at det ikke kommer igen. Og lad være med stille ting helt op ad væggen, sørg for, der kan være lidt ventilation bag.

Kommer der skimmelsvampe igen, kan I få undersøgt, om der er nogen utætheder, som gør, at der hobes fugt op. Ellers skal I sørge for udluftning af boligen 3 gange dagligt med gennemtræk i 3-10 minutter. Det plejer at hindre, der kommer så meget fugt, at der kan dannes skimmelsvamp.

Og så kan du læse mere om det her: Sådan undgår du skimmelsvamp i din bolig

Jeg ville ikke umiddelbart anbefale øvrige tiltag, selv om der er børn i boligen. Det burde være det rigtige at gøre, uanset om der er børn eller ej.

Du skal læse i producentens brugsvejledning, om produkterne kan anvendes i køkkenet. Her skal det stå, hvis det ikke må anvendes i forbindelse med madvarer.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden