Spørg Bolius

Skjult vandskade efter fejl ved tilslutning af vaskemaskine - har firmaet der leverede og monterede ansvaret, også for følgeskader?

Hej Bolius

Vi har købt en opvaskemaskine med montering. Vi har efter 8 måneder dog fundet ud af den ikke har været monteret korrekt og der derfor er sivet vand ud fra tilslutningsrøret. Der har været en plade foran, således vi først opdagede det da vi en dag tilfældigvis skulle et eller andet derinde. Der er dryppet vand direkte ned på bygningens gulv og ned i kælderen (se billedet med det store hul ved rørene). Boligforeningens forsikring vil ikke dække.
Hvad gør man når det ikke er selvforskyldt?
Hvem har ansvaret når der er sket vandskade på bygningen og ikke indbo?
Ps. vandskaden er sket grundet røret med orange på ikke har været monteret rigtigt.
venlig hilsen Louise

Hej Louise

Kort fortalt, har I købt opvaskemaskinen MED montering, så er det ansvarspådragende for det pågældende firma som har monteret den.

Så medmindre de kan bevise, at forholdet ikke skyldes et forhold hos dem, så er de ansvarlige for skaden og evt. følgeskaderne deraf.

Så skaden skal meldes til dette firma, og så møder de måske op med deres forsikring og/eller deres rådgiver.

De vil måske være så frække at afvise forholdet, og så må I evt. hyre en rådgiver der kan redegøre for skaderne. Og derfra sende en officiel klage med tilhørende krav.

Jeg håber det kan lykkedes jer, uden at I skal forbi forbrugerklagenævnet eller lignende. Men det kan måske blive nødvendigt.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden