Spørg Bolius

skrabefuge vs trykket skrabefuge

Ifb med tilbygning til murermestervilla (fra 1936) med skrabefuger, informerer murermester at tilbygning skal laves med trykkede skrabefuger jvnf gældende regler og for øget kvalitet.Er det korrekt? Vil det ikke give en visuel stor forskel på bygningerne, der er tilstræbt at være ens?
Mvh Karen A.

Kære Karen A.
Nej det er ikke korrekt i for en tilbygning til et enfamiliehus, men det er rigtigt at det anbefales at anvende trykkede fuger da de er mere holdbare.
Skrabefugen ligger i niveau med stenen mens den trykkede fuge er trukket et par mm tilbage.
Når du bygger til et eksisterende enfamiliehus er det vigtigt at murværket så vidt det er muligt ligner det eksisterende både når det gælder selve murstenens overflade og farve, forband (det mønster stenene lægges), fugens type og farve.
Valget af sten forband og fuge har stor betydning for murværkets udtryk, disse eksempler på murværk hvor den samme sten muret op med to forskellige farver fuge viser med stor tydelighed hvor stor betydning alene fugens farve har på det samlede udtryk

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden