Spørg Bolius

Splinter fra trægulve

Både vores 100 år gamle fyrtræsgulve og de 10 år gamle gulve er begynte at sende/afgive små splinter. De er sæbebehandlede og bliver vasket i træsæbe fra TripTrap eller alm. sæbespåner.

Kan vi genbehandle gulvene eller skal vi til at slibe eller høvle dem ned igen?

Ofte skyldes problematikken netop, at der p.g.a. en ikke helt korrekt behandling, ikke bliver dannet en tilstrækkelig  beskyttende overflade af kalksæbe, der er det afgørende ved al lud / sæbebehandling af trægulve – Og hvis dette er kombineret med en måske hård slidtage fra brug, værst hvis der i områder bruges kontorstole med hjul, der forårsager en knusning af træfibrene i en overflade, der ikke er tilstrækkelig beskyttet.  Eneste mulighed er så en afslibning, efterfulgt af en overfladebehandling, der er egnet til den slidtage gulvene bliver udsat for. Ønsker man et lud / sæbebehandlet gulv, er den ”gammeldags” traditionelle ludbehandling, at foretrække frem for et af færdigprodukterne, da dette vil give en mere holdbar overflade – Og selvfølgelig efterfulgt af en jævnlig vedligeholdelse med sæbevask, der tilfører den lud, der er nødvendig for at bibeholde og danne det beskyttende lag af kalksæbe.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Dalsgaard, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden