Under en storm er trampoliner skyld i mange skader. Hvis du ikke har gjort noget for at stormsikre den, kan vinden nemt få trampolinen til at flyve af sted.

Trampoliner har ramt både huse, skure, biler og andre ting under en storm. Det er sket hos ejerne selv, men også hos naboer og folk, der bor endnu længere væk, og trampolinerne kan være decideret livsfarlige, hvis de rammer personer.

Tjekliste: 5 måder at sikre trampolinen mod stormvejr

  1. Grav trampolinen ned. Det er et stort arbejde, men nedgravning af trampolinen er den bedste stormsikring, og derudover gør det også trampolinen mere sikker at hoppe på for børnene. 

    Har du ikke en en nedgravet trampolin, kan du gøre følgende: 
  2. Skil trampolinen ad og pak den væk. Stil den fx i skuret eller kælderen. 
  3. Vend trampolinen på hovedet. Læg gerne noget tungt oven på nettet, fx havefliser. 
  4. Tag sikkerhedsnettet af for en sikkerheds skyld, da vinden let kan få fat i nettet. Tag også fjerderdugen af, så kun stålstellet står tilbage - der skal en meget kraftig orkan til at blæse stellet væk. 
  5. Brug et stormsikringssæt til trampoliner. Skru de medfølgende spiralkroge ned i jorden og fastgør trampolinen med nylonbånd. 

En storm kan være så stærk, at den kan få trampolinen til at bevæge sig, selvom du har stormsikret den på alle mulige måder. Hvis du med garanti vil forhindre skader, skal du grave trampolinen ned eller skille den helt ad og stille den indenfor.

Se de mulige skader på hus og have under forskellige vindstyrker

Juster vindstyrken ved at trække i den orange cirkel og se, hvilke skader du risikerer på hus og have alt efter, hvor kraftig vinden er. Grafik: Pernille Munk Bandholst

Dækker din forsikring stormskader med trampoliner?

Ødelagte trampoliner, træer, planter og haveanlæg bliver normalt IKKE dækket af forsikringen, men følgende forsikringer dækker, hvis en flyvende trampolin laver skader under en storm:

  • Husforsikringen ved skader på dit hus. Derudover skure, drivhuse og hegn, hvis de er monteret på et muret eller støbt fundament.
  • Bilens kaskoforsikring ved skader på din bil.

Er det min eller naboens forsikring, der dækker, hvis naboens trampolin er skyld i skader under storm?

Hvis naboens trampolin er skyld i skader på dit hus eller bil under en storm, er det din egen forsikring, der gælder. Det betyder, at du også selv skal betale en evt. selvrisiko.

Hvis du skal betale selvrisiko for skader, som din nabos trampolin har forvoldt, kan du prøve at få den dækket ved at henvende dig til din nabo. Naboen skal så kontakte sit forsikringsselskab.

Forsikringsselskabet vil formentlig afvise sagen, fordi der er tale om storm, men det er muligvis forkert, hvis naboen har undladt at sikre sin trampolin. Der er dog ingen retspraksis på området. Derfor kan din eneste mulighed være at anlægge en civil retssag, hvis du vil have selvrisikoen igen.