Under en storm er trampoliner skyld i mange skader. Hvis du ikke har gjort noget for at stormsikre den, kan vinden nemt få trampolinen til at flyve af sted.

Trampoliner har ramt både huse, skure, biler og andre ting under en storm. Det er sket hos ejerne selv, men også hos naboer og folk, der bor endnu længere væk, og trampolinerne kan være decideret livsfarlige, hvis de rammer personer.

Hvad kan du gøre for at stormsikre din trampolin?

  • Skil trampolinen ad og stil den i skuret eller kælderen.
  • Vend trampolinen på hovedet og stil noget tungt ovenpå den fx betonklodser.
  • Tag sikkerhedsnettet af.
  • Tag fjederdugen af, så kun stålstellet står tilbage.
  • Stil trampolinen i læ –fx op ad skuret. Læg noget tungt over benene og/eller tøjr den fast til skuret med fx en kæde.
  • Brug et stormsikringssæt til trampoliner. Skru de medfølgende spiralkroge ned i jorden og fastgør trampolinen med nylonbånd. Søg på Google efter et stormsikringssæt. Skriv ”stormsikringssæt og trampolin”.

En storm kan være så stærk, at den kan få trampolinen til at bevæge sig, selv om du har stormsikret den på alle mulige måder. Hvis du med garanti vil forhindre skader, skal du skille trampolinen helt ad og stille den indenfor.

Dækker din forsikring stormskader med trampoliner?

Ødelagte trampoliner, træer, planter og haveanlæg bliver normalt IKKE dækket af forsikringen, men følgende forsikringer dækker, hvis en flyvende trampolin laver skader under en storm:

  • Husforsikringen ved skader på dit hus. Derudover skure, drivhuse og hegn, hvis de er monteret på et muret eller støbt fundament.
  • Bilens kaskoforsikring ved skader på din bil.

Er det min eller naboens forsikring, der dækker, hvis naboens trampolin er skyld i skader under storm?

Hvis naboens trampolin er skyld i skader på dit hus eller bil under en storm, er det din egen forsikring, der gælder. Det betyder, at du også selv skal betale en evt. selvrisiko.

Hvis du skal betale selvrisiko for skader, som din nabos trampolin har forvoldt, kan du prøve at få den dækket ved at henvende dig til din nabo. Naboen skal så kontakte sit forsikringsselskab.

Forsikringsselskabet vil formentlig afvise sagen, fordi der er tale om storm, men det er muligvis forkert, hvis naboen har undladt at sikre sin trampolin. Der er dog ingen retspraksis på området. Derfor kan din eneste mulighed være at anlægge en civil retssag, hvis du vil have selvrisikoen igen.

LÆS OGSÅ:Storm