Småpletter og fedtfingre kan med tiden få dine døre og træpaneler til at se triste ud. Men det er hurtigt og nemt at få dem rene igen. Problemet kan løses uden brug af dyre og skrappe rengøringsmidler. 

Den milde opløsning kan uden problemer anvendes til alle træsorter, plastik og andre overflader. Vær dog forsigtig ved brug på metaller, som kan tage skade af syreholdige rengøringsmidler. 

Tør altid overfladen af med rent vand efter brug af sæbeopløsningen.

Sådan får du rene døre og træpaneler

  • Lav en blanding af:
    • 1 dl klar husholdningseddike
    • 2 cl surt opvaskemiddel
    • 5 liter vand.
  • Vask træpaneler, døre og andre hårde overflader med blandingen. Brug en almindelig klud. Eddiken fjerner effektivt mindre belægninger som slør fra rygning.
  • Vask efter med rent, lunkent vand.

Hvad er surt opvaskemiddel?

Surt opvaskemiddel er opvaskemiddel med en ph-værdi på 4-4,5. Opvaskemidlerne indeholder typisk citronsyre eller mælkesyre, men det er ingen garanti, for der findes også opvaskemidler med citronsyre eller mælkesyre, der har en ph-værdi på 6.

Varianten med en pH-værdi på 4 til 4,5 er mest effektiv sammenlignet med produktet med en pH på 6. Så kig en ekstra gang på deklarationen, inden du køber opvaskemidlet.

Videncentret Bolius' rengøringsekspert, Michael René, tjekkede i 2021 23 opvaskemidler, og her havde følgende midler en ph-værdi på omkring 4-4,5:

Salling Fri (klar), Vel Ultra, Hello Sensitive (klar), Irmas (klar), Ânglemark (klar), Aloe Vera Coop (grøn), Lemon Coop (gul) og Coop 365 Minirisk (klar).