Spørg Bolius

Svindrevner i nybygget hus - skal vi bare acceptere det?

Hej Bolius

Har konstateret nye svindrevner i vores hus indvendig, som er opstået efter 1 års gennemgang. Huset er fra december 2019 og byggefirmaet siger at disse revner ikke bliver dækket ved en 5 års gennemgang af huset, da det er forventelig og vi selv skal stå for reparationen af disse revner.
Måske har jeg misforstået det hele omkring 1 og 5 års gennemgang håber i har et godt svar God dag

Hilsen Bjarne J

Hej Bjarne
Når det kommer til de klassiske svindrevner, som ses mellem vægge og lofter, så er det rigtigt nok, at de fleste byggefirmaer kun tager sig af disse i forbindelse med 1 års gennemgangen. Herfra er der tale om om almindeligt vedligehold.
(og det handler da også typisk blot om at fuge revnerne med en god kvalitets fugemasse, eksempelvis en MS-fuge).
Det er bestemt heller ikke uset at revnerne er størst her om vinteren, hvor det kan være meget tørt i indeklimaet - ikke mindst i nye huse, som er velisoleret, tætte og med ventilationsanlæg. Dette gør at bygningsdelene trækker sig sammen, (svinder) hvilket får revnerne her og der til at vokse.
Til sommer er de måske “vokset sammen igen”. Man kan derfor overveje, hvor det er rette tid til at fylde revnerne ud. Men det kunne godt være en lille vinter-husopgave.
Noget andet er så vandrette og/eller lodrette revner midt på væggene, eller andre steder. Disse må der ikke være, og dem skal byggefirmaet udbedre.
Jeg håber I kan bruge mit svar. 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden