Spørg Bolius

Taget er renset for mos og alger, malet efter malerens forskrif,t men alligevel ikke tæt, hvad kan jeg give det?

Hej Bolius

Jeg har et gammelt stuehus med betonteglsten fra omk. 1910. Jeg har renset det af for mos, alger mv. og har malet det meget flot efter malerens forskrift. Desværre er taget ikke helt tæt alle stedet. Jeg har selv 2 forklaringer:

a) de reparationer jeg har lavet er med en lidt for grov betonblanding

b) hele taget er malet med pensel. Det betyder at 'toppene' på teglet, altså gruskornene, godt nok er dækket af maling, men med et meget tyndt lag, der lader vandet sive igennem.

(En malerekspert mener, at jeg skal op på mindst 1 mm forsegling for at være sikker på tæthed).

Min ide er nu at at lave en blanding af maling og cement + betonbinder/ betonklæber til en tilpas tyk malingsblanding og påsmøre det. Er der bedre forslag ?

Med venlig hilsen - og på forhånd tak for hjælpen.

Søren J

Hej Søren

Et betontag er jo ”født” til at være tæt. Det kræver ingen form for overfladebehandling eller rensning for at være tæt. Det er i sig selv helt tæt..

Man behøver heller ikke afrense det for mos med videre med mindre, at mospuderne skubber stenen fra hinanden.

Jeg tror ikke de utætheder, du oplever, kommer pga. malerbehandlingens måske manglende dækevne. Det er mest sandsynligt, at der er revner i stenene, at stenene er blevet skubbet til, eller at malerbehandlingen har givet stenene en så tæt overflade, at den fugt, der kommer indefra, ikke kan diffundere op igennem taget og derfor drypper ned.

Jeg synes, du skulle lade være med at smøre mere på taget. Når du skriver, at taget ikke er helt tæt, antager jeg, at det er fordi der komme vand ind ved normalt regnvejr. Du må gennemgå taget grundigt for eventuelle revner eller sten, som ligger skævt, og rette op på det.

Er utæthederne kun noget, du oplever ved slagregn eller ved snefygning, er det faktisk ret normalt, især på et gammelt hus.

Læs mere: Opdag utætheder i taget, før skaden sker

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden