Spørg Bolius

Taget skal skiftes - kan det betale sig at vente, og håbe at priserne igen bliver mere normale?

Hej Bolius

Vi købte et rækkehus fra 1945 for to år siden, som vi overvejer, at udskifte taget på. Taget er udført i røde tegl og understrøjet med mørtel.

Taget skulle efter statistikken kunne holde mindst 4-5 år endnu, men der er et par steder, hvor det drypper ind, når det regner, og der er et par af teglene, der er defekte.

Vi har fået et tilbud fra et par firmaer, og det var betydeligt dyre end forventet. Nu er spørgsmålet til jer, om det er et dårligt tidspunkt for projektet grundet de forhøjede prisstigninger efter Corona.

Skal vi vente og se, om priserne igen finder et leje og materialerne falder i pris? Eller kan det lige nu bedre svare sig at få repareret de enkelte tegl og dermed vente med hele tagudskiftningen? Har i et bud på, om det forventes, at priserne / materiale indenfor byggebranchen igen vil falde i takt med, at Corona-situationen ligeledes ændres?

Med venlig hilsen Hjørdis

Hej Hjørdis

Det er et rigtigt godt spørgsmål, og du gør dig nogle gode tanker.

Der er uden tvivl kronede dage hos de udførende, hvilket har presset prisen mærkbart op.

Kan I derfor trække udskiftningen, så ville det da sikkert ikke skade. Men det er så lidt vigtigt, at I får sikret taget bedst muligt, og “lappet” de huller, som der er. 

Om priserne så reelt falder (mærkbart) indenfor en overskuelig tid, er jo så noget andet. Der kigges rigtig meget i krystalkuglen for tiden med den ene og anden situation, men der er jo ingen, der kan sige noget med sikkerhed.

I kan med fordel bruge tiden på at planlægge det gode projekt. Få styr på beskrivelser, evt. tegninger og arbejdsbeskrivelser mv.

Man kan evt. også købe materialer ind, når der er gode tilbud (træ, isolering, tagsten mv.). Det kræver selvsagt, at I har plads til sådan en opmagasineret, og at en kommende tømrer vil være med på dette.

Nogle kommer på ventelister hos en tømrer med lovning om en god pris. Så kan man være en buffer-opgave, som firmaet kan springe på, hvis de skulle få en aflysning eller på anden måde have et hul i deres kalender. 

Her skal man selvsagt starte med at få et reelt tilbud, (som I har fået), og så skal denne “buffer-pris” selvsagt være mærkbart lavere end ellers.

Jeg håber I kan bruge mit svar. Og så held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden