Spørg Bolius

Hvem bør betale prisstigningen på byggematerialer - entreprenøren eller jeg selv?

Hej Bolius

Vi har fået et fast tilbud på et ståltag. Selve udskiftningen af taget er blevet udskudt af byggefirmaet. Nu spørger firmaet, om vi kan finde en økonomisk løsning på, at byggematerialepriserne er steget i mellemtiden.

Det lyder umiddelbart ikke rimeligt, men er der nogen regler eller kutymer, man kan henholde sig til?

Christian J

Hej Christian

Det er ikke fair for nogen af parterne. Det er ikke fair overfor dig, at DE har udskudt arbejdet, og at dette nu betyder en prisstigning og øget udgift for dig.

Nu ved jeg ikke, hvad vi taler om af en forsinkelse/udskydelse. Men det skulle da lige have været dig, der havde udskudt arbejdet, eller aflyst det i sidste øjeblik, så havde firmaet opkrævet tabt arbejdsfortjeneste hos dig, og med rette.

Omvendt er det selvfølgelig heller ikke fair, at firmaet skal have penge med på arbejde pga. en markedssituation, som ingen er herre over. Det er trods alt dig som husejer, der får tilføjet en yderligere værdi til dit hus.

Mit bedste råd er at finde en mindelig løsning, hvor I begge deltager med at betale prisstigningen. 

Jeg håber, du kan bruge mit svar.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden