Spørg Bolius

Nyt tag, hvis flere naboer går sammen og får et samlet tilbud - er der så noget at spare?

Hej Bolius

Vi skal udskifte eternittag (asbest) på vores parcelhus fra 1972 inden for få år. I vores mindre grundejerforening er der flere lignende tage, og udskiftningen er så småt gået i gang rundt omkring. Har I erfaring med, om det kan svare sig at gå sammen flere naboer, og indhente tilbud fra flere firmaer for at opnå lavere pris?

Hver husejer har forskellige behov og ønsker til taget, så er der noget for firmaerne at spare ved at have flere tagudskiftninger i samme område i forhold til f.eks. indkøb af materialer, skurvognsfaciliteter og bortskaffelse?

Mvh. Anders B

Hej Anders

Super god tanke, som alt for få benytter sig af.

Der vil, eller rettere: der burde, kunne opnås en god og betydelig besparelse ved, at flere får lavet deres tage samtidig. Dette gælder selvsagt mestendels for rækkehuse, dobbelthuse mv., hvor det er tåbeligt ikke at få lavet det samtidig.

Flere individuelle huse burde dog stadigvæk godt kunne nyde godt af, at der netop kan købes større ind, byggepladsen kan genbruges ude på vejen, deling af affaldscontainer mv.

Men det så også desværre min erfaring, at det er langt nemmere sagt end gjort at mobilisere flere husejere til sådan en omgang; for folk er på meget forskellige steder i deres liv, og nogle er ganske enkelt ikke der, hvor de har økonomisk overskud eller lign. overskud til at få skiftet tag.

Men, hvis du kunne mobilisere naboerne, ville det da være fedt.

I ville så også kunne bruge hinandens erfaringer, og videre gå sammen om at hyre byggetilsyn og -rådgivning, samt evt. hjælp fra advokat til at lave nogle gode kontrakter.

Husk så også, at de gode priser, kan stå og falde med, at alle er med! Og er der så nogle, der springer fra i sidste øjeblik, så har det konsekvenser for jer alle.

Men rigtig god idé! Lad mig høre fra dig, hvis det lykkes. Det kunne være en god historie i flere medier (hvilket også kunne sælges til entreprenøren, som god reklame. Så han giver et endnu bedre tilbud).

Held og lykke med det.

Læs mere: Nyt tag til parcelhuset

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden