Spørg Bolius

Tegning på tilbygning

Skal man både have en arkitekt og en ingeniør til at tegne ens tilbygning? Og skal der evt. flere på?

Eller findes der en mulighed/titel for en som kan klare det hele på en gang?

Mvh Diana L.

Kære Diana L.


Der skal både arkitekttegninger og ingeniørberegninger til, statiske beregninger og varmetabsberegninger - sandsynligvis skal der også en bygningskonstruktør til at tegne de tekniske tegninger der skal bygges efter.
Men da de rigtige løsninger skal findes i et samarbejde mellem selvfølgelig dig som bygherre og de ovennævnte teknikere vil jeg anbefale at du starter med et møde med en arkitekt hvor i gennemgår dine ideer og ønsker til tilbygningen, finder ud af hvad der kan lade sig gøre.

Der er mange faktorer der spiller ind for den rigtige løsning - myndighedsforhold - hvor meget og hvad må der bygges lige på din grund.  Hvad kan der byggetekniske og arkitektonisk lade sig gøre med hensyn til sammenbygning med det eksisterende hus. Hvad er lige jeres behov for brugen af tilbygningen, og hvordan vil det eksisterende hus fungere efter tilbygningen og ikke mindst hvad er de økonomiske rammer.

Ud fra hvad I finder frem til  kan arkitekten udarbejde et skitseprojekt så der kan søges og opnår byggetilladelse.

Og derefter i samarbejde med en ingeniør udarbejde et projektmateriale bestående af  tegninger og beskrivelser med mere.  Ud fra dette materiale  vil der kunne indhentes priser fra en eller flere entreprenører, og herefter er det det materiale bygningen opføres efter.

På den måde sikrer I jer at  bedst at tilbygningen opføres så den er i overensstemmelse med jeres ønsker, og økonomi.

Du kan enten finde en arkitekt ved at søge på nettet.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden