Spørg Bolius

Vil bygge til, men hvordan får vi mest muligt ud af tilbygningen og grunden?

Hej Bolius

Vi vil rigtig gerne have nogle flere kvadratmeter til vores 90 kvm store hus. Dog er vi kommet meget i tvivl om, hvordan vi får mest muligt ud af en kommende tilbygning og grunden - og er derfor blevet mere eller mindre handlingslammede! Med andre ord; vi har brug for nogle indspark udefra.

Jeg har vedhæftet en ikke målfast tegning af vores eksisterende hus, og vores overordnede ønsker for et 'færdigt hus' er som følger:

Vi vil rigtig gerne have 4 værelser i alt (1 soveværelse + 3 værelser), en større stue, 2 badeværelser i alt, bryggers og entre m. skabsplads adskilt fra hinanden.

På tegningen vil du også se vores eget forslag til tilbygning. Vi ser dog mange 'fejl og mangler' ved denne løsning, og har brug for andre øjne på det.

Mvh

Helena

 

Hej Helena

Når man skal bygge til et eksisterende hus er der udover planløsning og behov for mere plads mange flere forhold der har betydning for hvordan i bedst udnytter huset og får bedst mulig nytte af tilbygningen

For at komme med et fagligt brugbart bud på en løsning vil det kræve nærmere undersøgelser på stedet af både husets indretning, karakter de konstruktive forhold, myndighedskrav og ikke mindst en drøftelse med jer af hvordan i bruger huset, hvilke ønsker og behov i prioriterer højst og hvilke økonomiske muligheder i har.

Det er vigtigt at bruge tid på at skitsere, drøfte, vurdere og vælge mellem de forskellige muligheder inden selve byggearbejdet går i gang - så i får drøftet alle muligheder og truffet de for jer mest hensigtsmæssige valg inden i går i gang med selve byggeriet og de store udgifter en tilbygning medfører.

Det er som i selv beskriver det svært at få det optimale ud af de ekstra kvadratmeter, og ikke mindst sikre sammenhæng med det eksisterende hus - så den samlede bygning opnår en helhed og hensigtsmæssig planløsning, og husets karakter bevares og fremstår som en helhed sammen med tilbygningen.

Det at skitsere mulighederne kræver flere oplysninger og mere tid og arbejde end vi som gratis brevkasse har mulighed gå ind i og for at tilbyde.

Men en uvildig arkitekt MAA med erfaring fra lignende opgaver kan ved et idemøde på stedet og snak med jer løst skitsere husets muligheder og hvordan i kan komme videre til den konkrete ombygning. Så i bedst muligt får udnyttet husets muligheder og får mest muligt ud af det store arbejde og de forholdsvis mange penge en sådan ombygning koster.
Se mere fx her: Danske Boligarkitekter

Den indsats og de udgifter det forarbejde medfører vil i stort set alle tilfælde være tjent hjem i forhold til de samlede udgifter, og generelt vil man få et bedre udnyttelse af indsatsen og økonomien - og derfor fremover større tilfredshed og glæde af den samlede større bolig.
Læs mere her: Byg om eller til

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden