Spørg Bolius

Terrassebrædder komposit holder ikke - er bambus et vedligeholdelsesfrit alternativ?

Hej Bolius

Min datter fik ved årsskiftet 2015/16 bygget en tagterrasse. Entreprenøren valgte kompositbrædder, fordi de skulle være modstandsdygtige.
Der gik kun et halvt år, før det første bræt revnede. I dag er det bræt fuldstændig smuldret og 13 andre revnet. Fornyelig gik mit barnebarn igennem et bræt med et stoleben.
Entreprenøren er jævnligt kontaktet om bræddernes dårlige kvalitet - et bord med kompositbrædder fra IKEA står efter lige så lang tid stadig som nyt!

Entreprenøren har nu lovet at skifte gulvet. Hvilke brædder skal de vælge. Entreprenøren foreslår bambus, er det en god løsning?

Og hvad skal min datter være opmærksom på ift. vedligehold mv.? Og hvad med kvaliteten? Er det vigtigt at vælge en dyrere udgave?

Med venlig hilsen Kirsten

Hej Kirsten

Komposit og bambus?! Har han mon flere gode forslag?

Der findes IKKE vedligeholdelsesfri terrassebrædder. Det er en utopi som nogle desværre vil slå sig på, og jeg har set mange terrasser med kompositbrædder som opfører sig helt tosset.

Jeg skal ærligt sige, at jeg aldrig har set eller hørt om terrassebrædder af bambus. Bambus kan bruges til mange gode ting, men om det lige holder til det danske udemiljø, lagt som vandrette brædder, står jeg ikke garant for.

Så vælg nu blot nogle gode terrassebrædder af enten hårdt træ i god kvalitet, eller de mere billige trykimpægneret brædder, som holder udemærket.

I kan læse mere uddybende i den gode vejledning fra Træinformation, TRÆ74 vedr. træterrasser, (hvor bambus slet ikke indgår som mulighed).

og lidt kortere om de forskellige trætyper  i artiklen her: Køb af brædder til terrassen

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden