Spørg Bolius

Terrassebrædder med fejl - skal vi acceptere eller klage?

Hej, vi er ved at lægge egetræsterrasse og mange af brædderne er
gøfuld af fejl. Det ligner at der mange steder er taget en stor
kartoffelskræller og lige skrællet et lag af, sådan at brættet
ikke er intakt. Leverandøren siger vi skal acceptere dette og ikke
tænke på op og ned side, altså om træet ligger så det smiler
eller ej. Vi vil gerne hane træet ligger rigtigt og mener
selvfølgelig at vi har købt hele brædder og vil derfor reklamere
over dette. Ligesom 5 fagfolk vi allerede har talt med... hvad er
jeres erfaring? Mvh Mie

Hej Mie
Det er lidt svært at vurdere ud fra nogle billeder, men jeg kan godt se at der er en forskel i træet, og at det sidder lidt samme sted på brædderne?!
Men når det er sagt, så er der jo helt naturlige variationer i træ, og dér må man desværre nogle gange skulle acceptere en forskel i patina, årerstruktur mv.
Man taler normalt om, at der altid skal købes 10 % ekstra brædder ind, (end det der reelt skal lægges) så man netop har til afskæringer og frasortering, for der vil altid være nogle brædder som skiller sig lidt ud
Når det så er sagt, så kender jeg ikke jeres købsbetingelser, altså hvilket grundlag I har købt ud fra, og jeg kender heller ikke til projektet. Har I eksempelvis kun købt 10 brædder til en altan eller lignende, og kun fået ét ekstra bræt med, så er der ikke så meget at “rutte med”.
Der er ikke andet for end at fortsætte klagen, og insistere på at få pænere brædder leveret. Men det kommer som sagt an på situationen.
Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden