Test: Her er det bedste myggemiddel

Myggemidler kan til en vis grad holde myg fra at stikke, mens myggearmbånd og app slet ikke kan bekæmpe myg. Se den bedste myggespray i Forbrugerrådet Tænks test.

antimyg. myg. mod myg. myggestik.

Foto: Autan, Parakito og Pico Brothers

Hvis du vil undgå myggestik, skal du bruge myggespray eller myggemidler og holde dig langt væk fra mygge-armbånd eller apps.

Det viser en test af myggemidler, som Forbrugerrådet Tænk har lavet. Testen blev lavet i 2015, men er blevet opdateret i juli 2017.

Vinderen af testen blev myggesprayen Autan Protection Plus, der i testen holdt myggene væk i tre en halv til fire en halv time afhængig af, hvilke myggearter der var tale om.

Vær dog opmærksom på, at der på Autan Protection Plus sprayen kun står, at det indeholder aktivstoffet Icaridin, men ikke hvilke andre stoffer.

"Det er ellers en fordel, hvis der er stoffer, man ikke kan tåle eller gerne vil gå uden om af andre årsager", anfører Forbrugerrådet Tænk, der generelt fraråder at bruge myggemidler til børn under 3 år.

Myggemidler med DEET holder myg væk

Forbrugerrådet Tænk testede i 2015 også to svenske myggemidler med det aktive stof DEET i en koncentration på 20 procent, der klarede testen næsten lige så godt som Autan Protection Plus og fik bedømmelsen "god". Myggemidlerne er dog ikke godkendt i Danmark, men i Sverige. I 2017 er fire myggemidler med DEET blevet godkendt til salg i Danmark.

"Godkendte myggemidler med 20 procent DEET formodes at have god effekt mod myggene", skriver Forbrugerrådet Tænk".

Dræber myggespray myg?

Nej, myggespray eller andre myggemidler dræber ikke myg. I stedet 'maskerer' de lugte, fugtighed og udåndingsluft fra din krop, så myggene får sværere ved at finde din bare hud og stikke dig. Myggemidler holder normalt myg fra at stikke dig i 2-4 timer.

Tøj er det bedste middel til at undgå stik, så smør eller spray kun der, hvor din hud ikke er dækket. Pas på ikke at få det i øjnene, på læberne, eller hvor du har sår/irriteret hud. Sprøjt ikke direkte i hovedet, men i hånden, og fordel så myggemidlet i ansigtet.

Vær opmærksom på, at myggemidler kan virke forskelligt fra person til person. Derfor kan det være en god idé at prøve et andet godkendt middel, hvis det ene ikke virker godt nok.

Armbånd og app mod myg virker ikke

Forbrugerrådet Tænk har også testet et myggearmbånd og en app, der skulle få myggene til at holde sig væk. Men den klare konklusion er, at de ikke virker.

Ganske vist holdt myggearmbåndet myggene væk fra lige netop det sted, hvor armbåndet sad. Men på resten af armen ville myggene gerne stikke.

Appen "Anti mosquito sonic repellent", der fås til både iPhone og Android, skulle udsende en højfrekvent lyd, som myggene ikke kan lide og derfor vil holde sig væk. Men appen havde ingen virkning.

”Når testpersonerne stak hånden ind til myggene med smartphonen i hånden, tog det få sekunder, før armen havde fået flere bid af myggene, der ikke lod sig påvirke af lyden fra appsene”, skriver Forbrugerrådet Tænk. Her er det bedste og de værste midler mod myg i Forbrugerrådet Tænks test.

autan myggespray

Foto: Autan.de

Autan Protection Plus

 • Samlet bedømmelse: 69 % (god)
 • Produkt: Spray
 • Indhold: 100 ml
 • Virkning mod myg: God
 • Potentiel risiko ved brug: God
 • Pris inkl. fragt fundet på pricerunner.dk 4. juli 2017: 84 kr.
parakito myggearmbånd

Foto: Parakito.com

ParaKito Mygge armbånd

 • Samlet bedømmelse: 5 % (dårlig)
 • Produkt: Armbånd
 • Virkning mod myg: Dårlig
 • Potentiel risiko ved brug: God
 • Pris inkl. fragt fundet på pricerunner.dk 5. juli 2017: 172 kr.
pico brothers. myggeapp. app mod myg. Anti mosquito sonic repellent.

Foto: Picobrothers.com

Anti mosquito sonic repellent (Android eller IOS App)

 • Samlet bedømmelse: 1 % (dårlig)
 • Produkt: App
 • Virkning mod myg: Dårlig
 • Pris: Gratis

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab