Spørg Bolius

Trægulv på betondæk

Vi har ultimo april fået støbt et fundament, som består af en sandpude, hvorpå er lagt 200 mm flamingo, som igen er dækket af 100 mm beton.

Soklen er af lecablokke, som er pudset.

Vi ønsker nu at lægge et trægulv på strøer på betondækket.

Hvor hurtigt kan vi regne med at kunne lægge gulvet, da vi går ud fra, at betondækket skal tørre bedst muligt ud inden det lægges...

og...

er det korrekt opfattet, at der først lægges en dampspærre på betonen, derover strøer med isolering imellem og derover gulvbrædderne ?

Hej med jer

I gamle dage regnede man med 28 dage, før betonen var færdighærdet, og kan man vente på dette er det optimalt. Men ellers så lægger man jo netop fugtspærren, (ikke en dampspærre) for netop at spærre for fugten nedefra. Husk at denne skal være tæt, med gode overlapninger og tætning af samlinger mv. Utætheder kan give lokale, men også totale skader af trægulvet; så det er vigtigt.

Og ja, opbygningen som du beskriver, er god nok.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden