Spørg Bolius

Trinlyde trods godkendt lydklasse?

Har hørt at vores nybyggede højhus opfylder kravene til lyd. På trods af det, kan vi høre trinlyde fra overboen og elevatorlyde. Skal man acceptere det når det er et lydklasse c hus?

Mvh Bent

Hej Bent. 

Selvom bygningen opfylder minimumskravene for lydisolering i henhold til bygningsreglementet, kan der stadig være problemer med støj. Dette skyldes, at minimumskravene ikke nødvendigvis sikrer en optimal lydkomfort.

Udgangspunktet for lydklasserne er lydklasse C, der svarer til byggelovgivningens minimumkrav til lydforhold i boliger. Minimumkravene garanterer ikke uforstyrrethed, og i mange tilfælde bør der tilstræbes bedre lydforhold, fx svarende til lydklasse A eller B.

Hvis du oplever støjproblemer, kan det være en god idé at få en bygningsingeniør til at gennemgå problemet og komme med forslag til løsninger. Det kan for eksempel være muligt at forbedre lydisoleringen yderligere, selvom bygningen allerede opfylder de officielle krav.

Se også:  Generer støjen fra naboen dig? Læs om støjgener og lydisolering her

Der er angivet i Bygningsreglementets afsnit om lyd:

1)   Lette konstruktioner i lejlighedsskel, dvs. skillevægge med en vægt pr. arealenhed under 100 kg/m2 og etageadskillelser med en vægt pr. arealenhed under 250 kg/m2, kan give problemer med utilstrækkelig lydisolation ved lave frekvenser, selv om kravene til lydisolation i lydklasse C er opfyldt.

Se også denne vejledning vedrørende lyd i boliger til overnatning.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden