Anders Assing havde afrikanske masker overalt, Maja og Thomas havde ikke 2 ens kopper, Lykke havde en fin gammel seng med satinbetrukket sengegærde, og Charlotte boede snehvidt og kvadratisk, men hvorfor?

Din bolig, møbler og ting, du har i den, afspejler, hvem du er. Og det gør lejlighederne og husene i DRs populære tv-serie 'Lykke' også.

Videncentret Bolius inviterede sig selv indenfor bag kulisserne for at finde ud af, hvorfor hovedpersonerne i 'Lykke' - en kontrolfreak, en boheme, en perfektionist og en potent psykiater, boede, som de gjorde.

Maja og Thomas' boheme-hjem

- Jo mere orden, en person forsøger at skabe fysisk og visuelt, jo mere rod kan der ofte være indeni, sagde instruktør Kasper Gaardsøe, da vi snakkede om forskellen mellem Lykkes og Majas boliger.

Lykke boede supertjekket og ordentligt - og hendes livsglade veninde Maja boede super kaotisk med masser af nips, hyggelige tæpper og loppefund.

- På et tidspunkt stod der i manuskriptet, at de skulle drikke champagne, og Maja fandt 4 helt forskellige glas frem. Det var ud fra den slags små bemærkninger i manus, at vi fandt frem til, hvordan personerne skulle bo, fortæller Kasper Gaardsøe.

To vidt forskellige soveværelser

Majas appetit på erotik afspejlede sig også tydeligt i indretningen af hendes lejlighed.

Da Lykke og Maja delte lejlighed i sæson 1 blev Majas soveværelse indrettet med masser af rødt. Røde gulvtæpper, rødt tapet, et gammelt rødt skab og røde billeder. Og så en gammeldags seng med jerngitter.

- Nærmest som et bordel. Hun brugte jo meget tid derinde med Sigurd (Majas tidligere kæreste, red.) i 1. sæson. Til forskel havde Lykkes værelse lavendelfarvede vægge og var helt rent og pænt med hvidt skrivebord. Det skulle skille sig meget ud, fortæller Kasper Gaardsøe.

Boheme = masser af genbrug

- Maja var lidt en boheme. Hun købte ikke bare nye ting, supplerer Sabine Hviid. Vi købte retrogamle ting fra 1950'erne, fandt masser af slidte, gamle ting fra DR's kælder, som fx hendes seng, der, ligesom Lykkes, er genbrug fra Krøniken, og så blev den spicet op med et gitter fra IKEA for at gøre den mere boheme.

Derudover blev Majas lejlighed indrettet med masser af puder, æsker, skamler og nips. Noget af det nyt fra fx Urban Living og house doctor, og meget var genbrugsting fra dba.dk, som blev sat i stand og malet. En del var også scenograf Rie Lykkes egne ting fra hendes studielejlighed.

Sommerfuglelampe var dyreste køb til Maja

- Sommerfuglelampen over Majas bord (Eyoi Yoi Pendant af Marc Pascal, 13.900 kr., red) var vores dyreste køb til hendes lejlighed, siger Sabine Hviid og fortæller, at der også var tænkt over Majas læsestof.

- Bøgerne på Majas bord var mest lette psykologibøger. Hun var ikke til tunge teorier - kunne bedst lide at læse damebladspsykologi og lettere drømmetydning.

Bonus info: Fra Notting Hill til Majas lejlighed

Majas lejlighed var inspireret af britiske, romantiske film som 'Notting Hill' og 'Love Actually', og scenograferne brugte 3 dage i en kæmpe såkaldt rekvisit-by i London med huse helt tilbage fra 1300-tallet til nu.

Her købte de mange gamle ting fra 1950'erne til Majas lejlighed.

Se billederne af de lækre hjem i 'Lykke'