Anders Assing havde afrikanske masker overalt, Maja og Thomas havde ikke 2 ens kopper, Lykke havde en fin gammel seng med satinbetrukket sengegærde, og Charlotte boede snehvidt og kvadratisk, men hvorfor?

Din bolig, møbler og ting, du har i den, afspejler, hvem du er. Og det gjorde lejlighederne og husene i DR's populære tv-serie 'Lykke' også.

Bolius.dk inviterede sig selv indenfor bag kulisserne for at finde ud af, hvorfor hovedpersonerne i 'Lykke' - en kontrolfreak, en boheme, en perfektionist og en potent psykiater, boede som de gjorde.

Bonus info: Lykkes "rigtige" lejlighed

Lykkes lejlighed findes i virkeligheden og ligger på det smukke Frederiksberg Allé. Lejligheden er desuden bygget op i et studie, og det var studie-lejligheden, vi så, når vi så Lykke inde i lejligheden.

Den rigtige lejlighed så vi, når der blev filmet ude fra Frederiksbergs Allé. Virkelighedens lejlighed er også meget større end Lykkes, der kun skulle være omkring 80 m2, så den passede til Lykkes indkomst.

Lykkes kontrollerede lejlighed

Da Lykkes lejlighed skulle findes, brugte tv-holdet flere måneder på at finde den lejlighed, du så i serien tilbage i 2012. Lejligheden skulle være meget smagfuld, ose af byliv og så skulle den afspejle Lykkes indre konflikt mellem karrierelivet og et udsultet kærlighedsliv.

Valget faldt på en smuk Frederiksberg-lejlighed.

- Der skulle være små spor af den indre konflikt, der var i Lykkes arbejdsliv kontra følelseslivet. Hun burde fx hade Assing, men var jo alligevel på et plan med ham, fortæller Kasper Gaardsøe, der var instruktør på 'Lykke'.

Lykkes indre konflikt kunne ses på sengen

Et af de små spor af Lykkes indre konflikt var hendes seng. Den skulle have en snert af romantik, selv om hun forsagte alt, hvad der var romantisk. Derfor gik scenograferne på opdagelse i DR's kælder, hvor de fandt en gammel seng fra tv-serien Krøniken, som blev Lykkes.

Også hendes bordlampe 'Onion kobber' fra Verner Panton var nøje udvalgt for at vise Lykkes nuancer som person.

- Hun virkede meget spids, så den skulle opbløde hendes lidt hårde form, samtidig med, at den skulle være pæn og ordentlig, forklarer Kasper Gaardsøe.

Billeder måtte ikke afsløre Lykkes fortid

I 1. sæson havde Lykke nogle små reproduktioner på væggen, der forestillede en mand som fægter med et par højhælede sko. Billederne skulle være overfladiske, da vi på dette tidspunkt ikke måtte vide for meget om Lykkes fortid.

Men ligesom med mange andre detaljer i karakterenes hjem så vi seere aldrig rigtig billederne. Alligevel er de enormt vigtige.

- Selv om vi er de eneste, der ved det, så giver det stemning, når man skal lave serien. Det giver farve til skuespillerne. Da Mille (Mille Lehfeldt, der spiller Lykke, red.) så sin lejlighed første gang, var hun helt overvældet, fortæller Kasper Gaardsøe.

Malerier viser Lykkes status

I 2. sæson skiftede Lykke reproduktionerne ud med rigtige malerier.

- I 2. sæson var hun blevet forfremmet og havde fået flere penge mellem hænderne. Derfor havde hun investeret i kunst. Det gav et mere personligt udtryk. Vi havde også fået malet hendes lejlighed i mørkere toner til 2. sæson, og derfor var kunsten også blevet i mørke toner. Det gav mere tyngde til Lykke, forklarer scenograf Rie Lykke.

Det var Rie Lykke selv, der havde malet malerierne i Lykkes lejlighed.