Spørg Bolius

Tvungen ekstrabetaling til forbedringer i grundejerforeningen?

Hej Bolius

Vi er en grundejerforening med ca 40 husstande. Vi har på området en opkørsel der er blevet delvist opkørt/ødelagt pga det våde vejr, sne mv. Opkørslen består af brosten og græsareal i siderne. Det er primært skraldebilen som ødelægger opkørslen da det åbenbart kan være svært at komme op med bilen. Og så har man bare kørt mere og mere skævt. Skraldefirmaet vil ikke påtage sig noget ansvar.

Problemet er, at bestyrelsen i foreningen nu har indhentet to tilbud på udbedring.
Det skal nu op som forslag på generalforsamling. Forslaget er at hver hustand (4) skal betale 10.000 hver og så betaler foreningen resten. Vi er tre husstande der ikke ønsker at betale, men mener vi selv kan lave det med grus mv. i en weekend. Og derudover syntes vi det er alt for høj en pris. Kan vi tvinges ved et flertal i en afstemning til at betale, selvom vi er imod forslaget og afstemning?

Dbh Susie 

Hej Susie
 
Tak for dit spørgsmål.
 
Sædvanligvis er det sådan, at vejene i en grundejerforening er private fællesveje - veje der skal vedligeholdes af grundejerne. 
I grundejerforeninger vil pligten til at vedligeholde vejene typisk være pålagt selve grundejerforeningen. Derfor vil mit svar som udgangspunkt være, at det er foreningen som helhed, der har ansvaret for at vedligeholde vejene i foreningen. Ultimativt er det kommunen der påser, om vejene er tilstrækkeligt vedligeholdt.
Det er mig uklart, hvorfor 4 af husstandene skal betale mere end de øvrige ejere i grundejerforeningen. Det ville kræve, at jeg fik udleveret vedtægterne for grundejerforeningen samt det konkrete forslag. 
 
I mangel af konkrete holdepunkter vil jeg dog mene, at det er foreningen, der skal bære udgiften.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Rasmus Lindsten, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden