Spørg Bolius

Udhus i skel - krav til brandvæg?

Kære Bolius,

Vi overvejer at udvide vores overdækkede terrasse / udhus fra nuværende 49m2 til 65m2. Dette gøres ved at udvide tagarealet (trapezplader plast) imellem udhus og vores énfamilieshus. 
Bygningen er placeret i skel med langside på 11m. Stiller denne ændring øgede brandkrav til konstruktionen i skel som oprindeligt er opført med 12mm sporplader på yderside og inderside og hvor tagbelægningen er trapezplader plast?

På forhånd tak for hjælpen,
VH. Anders

Hej Anders

Jeg vil lige starte et helt andet sted. Når du udvider din overdækkede terrasse/udhus så arealet overskrider 50 m2 vil det komme til at påvirke bebyggelsesprocenten på din grund. (se mere her Udhuse, skure og andre små bygninger: Få styr på reglerne her (bolius.dk)) Og derfor vil jeg råde dig til at kontakte din kommune inden du går i gang med projektet.

Når det er sagt, tænker jeg at du skal lave brandmæssig adskillelse på den væg der findes i skellet. Eller at væggen fra boligen til overdækningen er brandmæssig egnet. Grunden til afstandskrav og andre brandkrav er, at man vil forhindre brand i at sprede sig. Opstår der en brand i jeres bolig kan den hurtigt sprede sig til naboen, hvis der ikke er en brandmæssig adskillelse.

Men jeg kan ikke, ud fra dine oplysninger, fortælle hvilke krav og hvilke materialer, der er egnet til væggene. Så prøv at tale med kommunen og se evt Bygningsreglementets præ-accepterede løsninger om brand.  

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagredaktør

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden