Spørg Bolius

Udskiftning af oliefyr i ældre ejendom

Hej

Jeg har erfaret, at der er lavet lovgivning der gør det forbudt at udskifte ældre oliefyr med nyt, hvis installering af andre varmekilder er til stede. Jeg bor i ældre villa i tyndt befolket område på landet (Udkants Danmark) derfor er fjernvarme eller naturgas ikke en mulighed.

Så mit spørgsmål er: Hvem eller hvilken myndighed træffer så en beslutning om hvilken varmekilde jeg skal
installere i mit hus bygget 1910 hvis og når mit Vølund oliefyr installeret i 1970 går i stykker på en måde så reparation ikke er mulig?

Mvh Steen

Hej Steen,
 
Det er korrekt, at det siden 2013 har været forbudt at installere oliefyr i nye huse, ligesom det fra 2016 har været forbudt at installere nye oliefyr i eksisterende huse, hvis der er mulighed for fjernvarme eller naturgas. 
 
De eksisterende huse, der ikke har eller vil få mulighed for fjernvarme, må gerne udskifte deres oliefyr med et nyt. Anbefalingen er dog at skrifte til en varmepumpe (luft til vand eller jordvarme). 
 
De fossile energikilder skal udfases, og jo tættere vi kommer på 2030, jo større chance kan der være for, at vi vil se øgede afgifter på netop disse. Et nyt oliefyr har en lang levetid, og er ikke en meget dyr investering, men den langsigtede udgift bør du indtænke, samtidig med, at du om fx fem år stadig har et "nyt" oliefyr som du måske vil udskifte med en varmepumpe. 
 
Læs mere og få andre gode tips til dine overvejelser i vores artikler her:
www.bolius.dk/udskiftning-af-fyr

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden