Spørg Bolius

Udskiftning oliefyr - skal vi vælge pillefyr, luft til vand varmepumpe eller jordvarme?

Hej Bolius

Vi har et 167 m2 gammel ejendom på landet som pt er opvarmet med oliefyr. Vi planlægger at bygge en tilbygning i 2 plan på ca 100 m2. Vi vil også indstallere en ny varmekilde og kunne godt bruge lidt vejledning om det skal være luft-til vand pumpe, jordvarme eller pillefyr.

Vi bruger ejendommen ca. hver 3. weekend og dertil i vores ferier. Huset er efter sigende ok isoleret i følge energirådgiver. Huset har fået nye vinduer og vi påtænker at udskifte tag og de sidste 3 vinduer samt 2 yderdøre. Huset er murstensbyggeri med eternit tag.

Der er desuden brændeovn og en mindre luft-luft pumpe i et af rummene i underetagen. Den kan give nogen opvarming men slet ikke nok. Huset er i 2 plan.

vh AB

Hej AB

Jeg synes, det lyder som en fornuftig overvejelse, I har med at udskifte oliefyret med en ny varmekilde.

Varmepumpen er en af de varmekilder som vinder frem i Danmark og det er der en god grund til - for de er effektive. Jordvarmen (væske til vand) er den der typisk vil give den største besparelse, men den er også den dyreste at installere, da der skal graves varmeslanger ned i et større areal. Og er der ikke tilstrækkelig med areal, kan det måske slet ikke lade sig gøre at installere jordvarmen. Luft til vand – varmepumpen er omvendt billigere at installere, men ikke helt så effektiv på besparelsen som jordvarmen.

For at finde ud af hvilken der vil passe jeres hus, skal I kontakte en installatør, som er med i en garantiordning. På den måde er I sikker på den rigtige rådgivning.

Læs mere om varmepumper i vores artikel her: Varmepumper

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden