Spørg Bolius

Udvendig betontrappe - kan vi lave det og hvad vil det koste?

Hej Bolius

Vores nye bolig har en muret trappe med 3 trin op til hoveddøren.

Vi kunne godt tænke os en beton trappe i stil med vedlagte foto og vil gerne have at trappen fremstår "rå" da vi ikke er ret vilde med belægningsfliser.

Hvor holdbar er en sådan trappe mht. vind og vejr? Hvad koster det at støbe en sådan trappe og få den gamle murede trappe fjernet og hvilke håndværkere skal vi have fat i?

På forhånd tak :)

Kære Susanne M

En udendørstrappe i beton kan udføres på mange måder, men trappen på det medsendte foto er en støbt betontrappe. Såfremt den bliver lavet efter forskrifterne er den en rigtig god og solid løsning. Man kan eventuelt etablere dræn afhængig af jordbundsforholdene for at undgå frostskader – det kræver en nærmere undersøgelse.

En trappe består i princippet af grundtrin (vandret) og stødtrin (lodret). For afledning af vand skal grundtrinnet have et fald på minimum 15 promille, det gælder også for trappeafsatsen. Trinene på tværs af trappen skal være vandrette.

Prisen for at fjerne den gamle og etablere den nye, afhænger naturligvis af de konkrete forhold, bredde på trappe og valg af værn mv. Et groft overslag ca. kr. 50.000 for at fjerne den gamle og støbe den nye samt etablering af værn ca. kr. 10-15.000.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Dalsgaard, fagekspert

Aktuelt på forsiden