Spørg Bolius

Udvendig efterisolering af skumplader med murstensskaller eller stenuld med puds?

Hej Bolius

Skulle oprindeligt have efterisoleret med rockwool og puds., men mureren brændte mig af. Har så set et firma som bruger skumplader hvorpå der limes murstensskaller. Syntes ikke jeg kan finde meget info, andet det firmaet fortæller ( Isoklinker.dk ) Er det noget bolius kender

Lars

Hej Lars

Jeg har godt hørt om produktet og nogle enkelte af projekterne. Men jeg/vi har ikke de store konkrete erfaringer med systemet – og da slet ikke langtidserfaringer. Men det ser da ud til på deres hjemmeside, at de har en række gode og stolte referencer – herunder også mindre huse.

Som jeg lige har skrevet til en anden kunden, så er det bedste jo, at tage fat på referencerne. Kør ud og kig på det, og få en snak med de tidligere kunder. Kig meget gerne på de projekter der har et par år på bagen, så I kan se om stenene er pæne, ”sidder fast endnu” osv.

Personligt er jeg ikke stor fan af de ”klister-klister” løsninger, hvor vi plastrer vores huse ind i skum, lim og murstensskaller. Men omvendt, så virker løsningen da meget god og stabil. Der bruges den rette isoleringstype, PUR, som udover at have en meget god isoleringsevne, også har gode fugt- og brandmæssige egenskaber.

Branden er vi ikke så bekymret for, når isoleringen pakkes ind i mørtel og mursten.

På den lange bane, måske 20-30-40 år(?) kunne jeg godt se et scenarie med revnedannelse og skaller der falder af. Det kender vi fra de gamle murstens-skalle huse fra 60’erne og 70’erne. Men omvendt, ingen systemer er vedligeholdelsesfrie.

Efterisolering med stenuld og puds er udmærket, men langt fra fejlfrit. Byggeskadefonden begynder virkelig at tale imod disse pudsløsninger, da der ses mange fejl på dem.

Så lang historie kort. Produktet virker okay, og en nærmere undersøgelse værd, (tilbud mv.). Men du vil stadigvæk være en slags firstmover, med alle de fordele og ulemper der kan være ved det.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden