Nytår er højsæson for kanonslag og bøjede heksehyl. Og både du og din nabo har sikkert oplevet, at en af delene er antændt og smidt i din postkasse, så den er sprunget.

En sprængt postkasse er en af de klassiske discipliner indenfor hærværk til nytår, og da alle postkasser, ifølge Postloven, nu skal stå helt ude ved vejen, er det nemmere end tidligere uforstyrret at dumpe et kanonslag ned i din postkasse.

Råd til før, under og efter nytårsaften

Der er dog en hel del, du kan gøre, og der er derfor også mange måder at sikre din postkasse på. Vil du være helt sikker på, at din brevkasse ikke bliver udsat for hærværk, kan du afmontere den og stille den indenfor, indtil kvarterets ballademagere har fyret deres krudt af.

De fleste postkasser er lette at afmontere, idet de er opsat på stativet med kun to bolte, der er nemme at komme til indefra postkassen.

Du kan også undlade at låse postkassen og lade lågen stå åben. Men her er det dog muligt for ballademagerne at lukke lågen til, så postkassen kan sprænges.

Læs flere af Videncentret Bolius' råd til, hvordan du redder din postkasse fra en skæbne som kanonslags-føde her.

Her er en guide til at sikre postkassen nytårsaften


Få styr på de vigtigste opgaver i dit hus og have

Det er vigtigt at holde styr på, hvilke opgaver du skal lave i hus og have, så du undgår besvær og store ekstra-regninger. Med Bolius’ app Husets Kalender kan du nemt holde overblikket.

Hver måned har vores fageksperter udvalgt 3-6 vigtige opgaver. Vi viser dig, hvordan du løser dem, og hvor vigtige de er – og så er appen endda gratis og reklamefri.

Download appen i dag, og gør dit liv som boligejer nemmere.