1. Undgå madrester i opvaskemaskinen

Skrab madrester af med opvaskebørsten, før du sætter tallerkner i opvaskemaskinen. Afskylning er ikke nødvendig, da servicet bliver forskyllet i opvaskemaskinen.

2. Placér servicet med afstand

Sørg for, at der kan komme vand på alle overflader, så dine tallerkener, glas og andet service kan blive vasket helt rent.

3. Brug kun multitabs, hvis vandets hårdhed er under 21 dH

Multitabs er sammensat, så de kan binde kalk i vand med en hårdhed op til 21 dH. Er dit vands hårdhed over 21 dH, må du bruge salt, maskinopvaskemiddel og afspændingsmiddel doseret efter anvisningen på emballagen.

4. Lad opvaskemaskinens låge stå på klem

Når maskinen ikke er i brug, er det en god idé at lade lågen til opvaskemaskine stå let åben. Det gør at maskinen får mulighed for at tørre, hvilket hæmmer bakterievæksten og minimerer risikoen for lugtgener.

5. Lad maskinen dampe af

Åben lågen efter en vask, men vent ca. en halv time, så opvaskemaskinen får lov at dampe af, og du undgår at lukke fugtig luft ud i boligen.

6. Pas på opvaskemaskinen, når du er på ferie

Tøm opvaskemaskinen og sæt lågen på klem, når du er væk i længere tid. Sæt evt. et par tykke grydelapper i klemme.

7. Rens din opvaskemaskine regelmæssigt

Rens grovsien efter behov – men mindst 1-3 gange om måneden, og gør opvaskemaskinen grundigt rent mindst 3-4 gange om året.

8. Kør et intensivt program

Indimellem bør du sætte maskinen i gang med en intensiv vask på 65-70 grader. Gerne med indhold – dog ikke de dyre glas.