Spørg Bolius

Urea

Jeg har været så "heldig" at få foræret 25 kg Urea eller "vejsalt" med 46% kvælstof.

Har så hørt, at det kan bruges bl.a. som græsplænegødning, men hvordan og hvor meget skal der evt. bruges?

M.v.h.

Søren Schmidt-Sørensen

Urea er ren kvælstof gødning og  kvælstofindholdet ( N.) er altid meget højt.

Der findes forskellige N.P.K. gødninger med mange forskellige sammensætninger af grundstofferne N kvælstof, P fosfor og K kalium. Sammensætningerne kan f.ex være 18-3-15 eller 21-3-10. Urea har betegnelsen 46-0-0. Som tallene viser er der kun kvælstof i Urea.

 

Til spørgsmålet, om  man kan bruge Urea til græsplænen, er svaret ja. Men du skal huske, at anvende meget mindre mængder Urea. Normalt anbefales det, at gøde græsplænen med 2-3 kg.N.P.K. pr. 100 m2. græsplæne i maj, juni, juli og august. Jeg vil anbefale at du kun anvender 1kg.Urea pr. 100 m2. Du kan evt. variere gødskningen, så du kun bruger Urea hver anden gang. På denne måde så får græsplænen også P og K.

 

Jeg vil også gøre opmærksom på, at hvis du går på græsplænen inden at Ureaen helt er opløst og opsuget så kan dine sko eller andet fodtøj godt komme til at lugte af “kostald”. Dette skyldes at Ureaen omdannes til ammoniak.

 

Urea har også en fordel, den bliver hurtigt optaget både gennem bladene ( græsstråene) og græsrødderne. En gul græsplæne bliver hurtigt grønnere.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • John Henriksen, landskabsarkitekt

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden