Spørg Bolius

Vælte bærende væg i ejerlejlighed

Kære eksperter

Min kæreste og jeg har netop købt en ejerlejlighed, som er ved at blive bygget og står færdigt til marts næste år. I ejerlejligheden er der en bærende væg, som vi gerne vil have væltet efter overtagelse (bygherren vil ikke stå for det, da de interesserede købere står i kø). Vi har indhentet ingeniørberegninger, der viser, hvordan det kan gøres uden anledning til problemer. Dog står der i ejerforeningens foreløbige vedtægter (som endnu ikke er endeligt stiftet, da lejlighederne er ved at blive solgt som nybyggeri):

"Et medlem er berettiget til at ændre, modernisere og forbedre sin ejerlejlighed, herunder flytte eller fjerne ikke bærende skillerum, i det omfang dette ikke er til gene eller medfører udgifter for andre medlemmer."

Der står ikke yderligere om bærende skillevægge - hvordan skal det fortolkes, og hvordan anbefalder I, at vi kan gribe det an herfra?

På forhånd tak.

Julie J.

Hej Julie J.

Det læser jeg helt klart som at du ikke uden tilladelse fra ejerforeningen kan ændre på de bærende vægge, så du skal søge om tilladelse i både ejerforeningen og hos kommunen inden du fjerner eller ændrer på den bærende væg.

Hvis beregningerne ikke har taget højde for alle forhold i bygningen, den på anden måde er fejl, eller hvis arbejdet udføres forkert, fx manglende understøttelse mens det udføres eller lignende,  kan det at fjerne en bærende- og/eller stabiliserende væg medføre store skader på hele bygningen.

Så enten skal du igen forsøge at få ændringen med ind i byggesagen, ellers du må i vente til ejerforeningen er etableret og så søge om tilladelsen - og vigtigt derefter søge og opnå tilladelse i kommunens byggesagsafdeling INDEN arbejdet påbegyndes.

LÆS OGSÅ: Undgå at nedrivning af vægge bliver et mareridt.

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden