Spørg Bolius

Vandret montering af profilbrædder

Hej Bolius

Jeg skal montere malede profilbrædder vandret, indvendigt i et nyt sommerhus. Jeg vil gerne have skjult sømhullerne. Kan I anbefale at man monterer noten opad og feren nedad og samtidig sømmer i noten, så sømmet bliver skjult. Jeg ville naturligvis aldrig gøre det ved udvendig montering, men er det OK indvendigt? Har det nogen betydning for risici for fugt eller andet f.eks. anmærkninger i en tilstandsrapport ved et evt. senere salg af sommerhuset?

Jeg håber på et hurtigt svar på min mail. På forhånd tak.

Venlig hilsen Svend Bøggild Jensen

Hej Svend,
 
Når profilbrædder skal opsættes, er det vigtigt, at der er tilstrækkelig tykkelse, som sømmet sidder i. Det er der i udgangspunktet ikke, hvis du fastgør i noten.
Hvis du ønsker skjulte samlinger, skal du vælge profilbrædder, der monteres med særlige clips.
Forhør dig i dit byggemarked om det rette produkt.
 
Så længe du kun monterer profilbrædder vil det som udgangspunkt ikke have betydning for konstruktionen. Det samme gælder, at det ikke er et forhold, som vil fremgå i en tilstandsrapport ved et salg. Det er dog altid en god idé at videregive informationen til en fremtidig ejer, så man kender til sommerhusets historie og udvikling.
 
God fornøjelse med projektet.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden